RUKOMETAŠICE OSVOJILE TURNIR U ČEŠKOJ

Last Updated: 26/11/2016Autor

RUKOMET

Ženska seniorska reprezentacija Srbije osvojila je turnir u češkom gradu Hebu, koji je bio i poslednji test pred start Evropskog prvenstva u Švedskoj. Srpkinje su savladale Austriju 31:28 u trećem kolu turnira i tako završile pobednički niz započet pobedama nad Norveškom B 35:25 i Češkom 30:28. Izabranice Dragice Đurić su došle i do trećeg trijumfa i pored ogromnih problema sa povredama.

– Imali smo dosta pehova. Igrali smo bez Stoiljković i Kovačević koje su lakše povređene i nismo hteli da rizikujemo. Sanja Radosavljević nije ulazila u igru jer se žalila na bol u mišiću, tako da smo imali mali broj igračica na koje smo računali. I tokom utakmice smo imali poteškoće. Jelena Trifunović je povredila zglob sredinom drugog poluvremena, a meč smo završili sa dva crvena kartona Marije Obradović i Dijane Radojević. Praktično smo ostale sa sedam igračica u sastavu. Bilo je jako teško i naporno izdržati do kraja. Svaka čast devojkama, uspele su da se snađu u nemogućim uslovima. Gledam na ovo pozitivno, jer su to situacije koje će sigurno da nas ojačaju. Velike čestitke devojkama na borbenosti i osvojenom turniru. To će pozitivno psihološki uticati na nas pred start EP – rekla je selektorka Dragica Đurić po osvajanju turnira.

Za najbolju igračicu utakmice izabrana je Slađana Pop Lazić. Ona je ujedna bila i najefikasnija sa osam golova, a šest je postigla Marina Dmitrović. Srpkinje se vraćaju za Beograd, a poslednju fazu priprema pred put u Švedsku naredne subote, obaviće u Vrnjačkoj Banji. Evropsko prvenstvo počinje četvrtog decembra utakmicom sa Slovenijom.

(Izvor, foto www.rss.org.rs)