RUKOMETAŠICE NA KORAK OD SP

Last Updated: 10/06/2017Autor

RUKOMET

Ženska reprezentacija Srbije ostvarila je ubedljivu pobedu nad Italijom 33:23 (16:11) u prvom meču baraža za Svetsko prvenstvo u Nemačkoj. Ni ispunjene tribine hale u Padovi nisu mogle da poremete izabranice selektora Ljubomira Obradovića i kvalitet koje u odnosu na domaći sastav poseduju. Tako je napravljena prava uvertira pred revanš u Nišu u sredu od 18 časova, kada će „Čair“ imati priliku da isprati naše devojke šesto veliko takmičenje u nizu od 2012. godine.

Ozbiljan pristup doneo je rezultat Srpkinjama već na početku meča, kada je serija golova dovela Damnjanović i drugarice do +5 (9:4, 11:6). Rutinski su srpske rukometašice odrađivale zamisli selektora Obradovića, a prednost je rasla, kako je i duža klupa gošći na ovom meču dolazila do izražaja.

Na kraju, čak 11 srpskih rukometašica se upisalo u strelce, što dovoljno govori o tome da je namera stručnog štaba bila da isproba što više varijanti u napadu i odbrani, i tako pripremi tim za ono što ga čeka u budućnosti.

Najefikasnije u srpskom sastavu bile su Željka Nikolić i Slađana Pop Lazić sa po pet golova, dok su Sanja Damnjanović, Marija Obradović i Jelena Lavko postigle po gol manje. Kod Italijanki, Del Balzo i Rotondo su bile po sedam puta precizne.

Selektor naših dama, Ljubomir Obradović, bio je zadovoljan urađenim u prvom zvaničnom meču na klupi Srbije:

– Čestitam devojkama na prikazanoj igri i pobedi. Odigrali smo dosta dobro na početku, ušli u meč kako je potrebno i poveli. To nam je dalo sigurnost za dalji tok utakmice. Sa promenom zonskih formacija poremetili smo protivnika, tako da se završilo sa povoljnim rezultatom za Srbiju – rekao je Obradović i dodao:

– Sve devojke su igrale, iskoristile šansu, što je posebno značajno na ovakvim utakmicama koje donose iskustvo. Drago mi je da je bilo ovoliko navijača, da je ambijent bio pravi i da su se u tome devojke snašle.