RUKOMETAŠICE ELIMINISANE SA SP

Last Updated: 10/12/2017Autor

RUKOMET

Reprezentacija Srbije doživela je poraz od selekcije Crne Gore 29:31 (9:14) u osmini finala Svetskog prvenstva u Nemačkoj. Posle sjajne preliminarne faze takmičenja u Lajpcigu, Srpkinje su eliminisane sa šampionatu. Nakon četiri uvodna minuta činilo se da će Srpkinje prikazati igru u napadu koja ih je krasila tokom čitave preliminarne faze takmičenja u Lajpcigu. Gol Katarine Krpež Šlezak za vođstvo 3:2 u četvrtom minutu, međutim, označio je početak perioda od 13 minuta bez postignutog gola. Nije crnogorski golman Marina Rajčić briljirala, jer slab napad srpskog tima uglavnom je završavao tehničkim greškama ili šutevima preko gola.

Sa druge strane, Bulatović i Radičević su uspešno nadigravale srpsku odbranu, a prvi put na +5, Crnogorke su otišle u 16. minutu – 3:8. Dva vezana gola Srbije preko Sanje Radosavljević i Marije Obradović dali su nadu (5:8), ali je usledila serija Crnogorki 3:0 za najvećih +6 – 5:11 posle 21 minuta igre. Do poluvremena, egzekucija Sanje Radosavljević, jedna „bomba“ Marine Dmitrović i gol Dragane Cvijić, nisu bili dovoljni da drastično promene odnos snaga – 9:14.

Nisu uspele srpske rukometašice da se adaptiraju na crnogorski napad, a ponajviše na brz centar predvođen hitronogom Jovankom Radičević. Do +7, tima švedskog trenera Pera Johansona, stigao je u 36. minutu – 14:21. Pronašle su Srpkinje način da preko Dragane Cvijić dođu do bolje realizacije u napadu, ali ne i da se odbrane. Crnogorke su u 46. minutu imale 21:26 kada je Johanson zatražio tajm-aut. To ga je koštalo, jer su Srpkinje preko Tamare i Dijane Radojević došle do 24:27 na početku 50. minuta. Pet minuta pre kraja, Srbija ne koristi napad za priključak (26:29). To kažnjava Radičević golom za 26:30….

Selektor reprezentacije Srbije, Ljubomir Obradović, ovako je prokomentarisao poraz od Crne Gore 29:31 u osmini finala SP 2017:

– Od kako smo ovde na Svetskom prvenstvu, ovo je ubedljivo bio najslabiji meč. Velika želja je postojala, ali i veliko iskustvo reprezentacije Crne Gore koja je dugo u ovom sastavu. Nismo bili skoncentrisani oko ulaska pivotmena. Primili smo mnogo golova na ta utrčavanja. Imali smo dosta promašenih šuteva na početku utakmice iz neizgrađenih situacija. U budućnosti ćemo morati da radimo na drugom i trećem talasu. Primili smo dosta golova na brzi centar i izmene igrača, a to smo znali. To je rezultiralo kako je rezultiralo. Nismo uspeli smo da se vratimo, gubili smo lopte, primali lake golove. Slede kvalifikacije za Evropsko prvenstvo. Sledi duboka analiza, šta i kako dalje. Možemo mnogo bolje. Pružali smo mnogo bolje igre od ove današnje. Nedostatak koncentracije, možda strah od pobede i neiskustvo je dovelo do toga.

Andrea Lekić:

– Igrali smo dosta statično, nismo sprečile njihov brz centar. Mnogo smo brzo primali golove u drugom poluvremenu, ali je i napad bio daleko bolji. Zakazale smo u vraćanju u fazu odbrane. Nismo dobro ispratile izmene odbrane napad i bile kažnjene. U drugo poluvreme smo bolje ušle, sa više energije, ali nismo dobro odgovorile na njihov brz centar. Postigle su mnogo lakih golova.

Srbija: Tomašević tri odbrane, Čolić tri odbrane, Radosavljević 2, Krpež Šlezak 5(1), Lekić, Števin, Lavko 1, Damnjanović 1, Nikolić 3, T. Radojević 4(1), Pop-Lazić, D. Radojević 4, Obradović 1 , Stoiljković , Cvijić 7, Dmitrović 1.

CRNA GORA: Rajčić četiri odbrane, Radičević 9, Jauković 4, Brnović 3, Hasanić, Klikovac, Ujkić, Malović, Premović, Bulatović 6, Pavićević 1, Ramusović, Klikovac B 1, Despotović 2, Raičević 4(1), Grbić 1.