It seams that you haven't connected with your Twitter account
30 January, 2023
PočetnaVesti naslovnaRUKOMETAŠICE DOBILE RIVALKE NA PUTU KA EP

RUKOMETAŠICE DOBILE RIVALKE NA PUTU KA EP

RUKOMET

Ženska rukometna reprezentacija Srbije dobila je rivale u kvalifikacijama za Evropsko prvesntvo koje će se od 30. novembra do 16. decembra 2018. godine održati u Francuskoj. Srpkinje će igrati u grupi 3 sa selekcijama Švedske, Makedonije, kao i pobednikom pretkvalifikacija u kojima će učestvovati reprezentacije Finske, Grčke i Farskih ostrva. Po dve najbolje plasirane ekipe iz svih sedam kvalifikacionih grupa, kao i najbolja trećeplasirana selekcija pridružiće se Francuskoj na turniru 16 najboljih reprezentacija Evrope. Početak kvalifikacija zakazan je za 27.septembar, dok je završna EHF nedelja u junu 2018. godine.

Selektor naših rukometnih dama, Ljubomir Obradović, zadovoljan je žrebom za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u Francuskoj. Iskusni stručnjak najavljuje borbu za prvo mesto u grupi u kojoj će Srpkinje odmeriti snage sa Šveđankama, Makedonkama, kao i pobednicama pretkvalifikacija u kojima učestvuju Farska Ostrva, Finska i Grčka:

– Nikoga ne bi trebalo potcenjivati, ali ni precenjivati. Želimo da maksimalno izvučemo kvalifikacije i dođemo do prvog šešira na Evropskom prvenstvu. Švedska je najozbiljniji rival sa kojim je Srbija odigrala nerešeno u Stokholmu na Evropskom prvenstvu pre par meseci. Devojke su pokazale kvalitet, hrabrost i volju za pobedom. Jako malo je nedostajalo. Bio je to pozitivan rezultat. Idemo na dve pobede i u tim duelima – optimista je Obradović.