RUKOMETAŠICE DOBILE RIVALKE NA PUTU KA EP

Last Updated: 21/04/2017Autor

RUKOMET

Ženska rukometna reprezentacija Srbije dobila je rivale u kvalifikacijama za Evropsko prvesntvo koje će se od 30. novembra do 16. decembra 2018. godine održati u Francuskoj. Srpkinje će igrati u grupi 3 sa selekcijama Švedske, Makedonije, kao i pobednikom pretkvalifikacija u kojima će učestvovati reprezentacije Finske, Grčke i Farskih ostrva. Po dve najbolje plasirane ekipe iz svih sedam kvalifikacionih grupa, kao i najbolja trećeplasirana selekcija pridružiće se Francuskoj na turniru 16 najboljih reprezentacija Evrope. Početak kvalifikacija zakazan je za 27.septembar, dok je završna EHF nedelja u junu 2018. godine.

Selektor naših rukometnih dama, Ljubomir Obradović, zadovoljan je žrebom za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u Francuskoj. Iskusni stručnjak najavljuje borbu za prvo mesto u grupi u kojoj će Srpkinje odmeriti snage sa Šveđankama, Makedonkama, kao i pobednicama pretkvalifikacija u kojima učestvuju Farska Ostrva, Finska i Grčka:

– Nikoga ne bi trebalo potcenjivati, ali ni precenjivati. Želimo da maksimalno izvučemo kvalifikacije i dođemo do prvog šešira na Evropskom prvenstvu. Švedska je najozbiljniji rival sa kojim je Srbija odigrala nerešeno u Stokholmu na Evropskom prvenstvu pre par meseci. Devojke su pokazale kvalitet, hrabrost i volju za pobedom. Jako malo je nedostajalo. Bio je to pozitivan rezultat. Idemo na dve pobede i u tim duelima – optimista je Obradović.