RUKOMETAŠICE 11. U EVROPI

Last Updated: 13/12/2018Autor

RUKOMET

Reprezentacija Srbije poražena je od selekcije Francuske (14:18) u poslednjem meču petog kola glavne faze takmičenja na Evropskom prvenstvu u Nantu. Srpkinje su tako u konačnom plasmanu posle današnjeg raspleta završile 11. mestu kao poslednjeplasirana selekcija grupe A.

Uz seriju odbrana Marije Čolić i motivisanu postavu Srbija je bila ravnopravan protivnik aktuelnim svetskim šampionkama pred 8.000 domaćih navijača u Nantu.  Povele su Srpkinje preko Jovane Stoiljković 13:12 u 22. minutu, ali je kraj poluvremena u potpunosti pripao domaćem sastavu, koje su sačuvale mrežu punih sedam minuta za seriju 5:0 (14:18).

Na krilima navijača, nastavile su Francuskinje u istom ritmu u drugom poluvremenu, a selektor Ljubomir Obradović dao je šansu igračicama koje su na ovom prvenstvu imale manju minutažu. Selektor Ljubomir Obradović ovako je prokomentarisao poraz od Francuske 28:38 u poslednjem meču na EP 2018:

– Čestitam reprezentaciji Francuske na pobedi i plasmanu u polufinale. Pratili smo meč Rusija – Švedska i nadali se da bi Ruskinje pobedom mogle da učine da nas pobeda nad Francuskom vodi u borbu za peto mesto. Posle pobede Šveđanki odlučio sam da šansu dam devojkama koje nisu puno igrale u dosadašnjem delu prvenstva. Nisam zadovoljan rezultatom, ali jesam zato što su dobile priliku da igraju.

Marina Pantić, golman:

– Čestitam reprezentaciji Francuske na pobedi. Dale smo sve od sebe u ovom trenutku i nadale da ćemo imati šansu u ovom sjajnom ambijentu. Idemo dalje.

SRBIJA: Radosavljević, Krpež Šlezak 5, Lekić, Števin 2, Lavko 1, Kovačević 5, Nikolić, Radojević T 1, Pop Lazić 4, Radojević D, Vukajlović 3, Tomašević, Stoiljković 2, Cvijić 3, Čolić, Dmitrović 1

FRANCUSKA: Glauzer, Kotenje 3, Aglon, Pino 4, Ngan 1, Zadi 2, Lejno, Uet, 7 Dembele Pavlvić, Flipe 5, Kanor, Edvig 1, Fopa, Nze Minko 8, Niombla 2, Lakabre 4