It seams that you haven't connected with your Twitter account
27 September, 2022
PočetnaVesti naslovnaRUKOMETAŠI NA SVETSKOM PRVENSTVU!

RUKOMETAŠI NA SVETSKOM PRVENSTVU!

RUKOMET

Reprezentacija Srbije izborila je plasman na Svetsko prvenstvo koje će se narednog januara održati u Nemačkoj i Danskoj! “Orlovi” su odbranili +7 iz Niša (28:21) u revanš duelu sa Portugalcima u Povoa de Varzimu!

Borbeni Portugalci pretili su i više navrata, ali dalje od +4 nisu mogli. Upravo toliko je bilo u 34. minutu kada su došli do 15:11, ali je tada odbrana zajedno sa Vladimirom Cuparom na golu podigla nivo i u 12 minuta napravila seriju 8:2 posle koje je bilo jasno da će srpski tim izvojevati plasman na prvo SP posle Španije 2013. godine.

Najefikasniji u sastavu Ljubomira Obradovića bio je Bogdan Radivojević sa šest golova ispred Nemanje Ilića, Nemanje Zelenovića i Miljana Pušice koji su postigli po četiri.

PORTUGAL: Kintana sedam odbrana i gol, Portela 4(1), Duarte 1, Martins 2, Brankino 2, Souza 2, Roka 3, Soares 1, Kavalkanti, Gomez pet odbrana, Monteiro 2, Baroš 4, Dajves, Magalhes 1, Amador Salina, Hernandez Borhes 1

SRBIJA: Pušica 4 , Crnoglavac, Vujić 1, Krsmančić, Đukić, Verkić četiri odbrane, Pešić, Radivojević 6(2), Ilić N 4, Rnić, Ilić V 1, Zelenović 4, Sretenović 2, Marsenić 2 , Stevanović, Cupara sedam odbrana  i gol.