RUKOMETAŠI NA SVETSKOM PRVENSTVU!

Last Updated: 16/06/2018Autor

RUKOMET

Reprezentacija Srbije izborila je plasman na Svetsko prvenstvo koje će se narednog januara održati u Nemačkoj i Danskoj! „Orlovi“ su odbranili +7 iz Niša (28:21) u revanš duelu sa Portugalcima u Povoa de Varzimu!

Borbeni Portugalci pretili su i više navrata, ali dalje od +4 nisu mogli. Upravo toliko je bilo u 34. minutu kada su došli do 15:11, ali je tada odbrana zajedno sa Vladimirom Cuparom na golu podigla nivo i u 12 minuta napravila seriju 8:2 posle koje je bilo jasno da će srpski tim izvojevati plasman na prvo SP posle Španije 2013. godine.

Najefikasniji u sastavu Ljubomira Obradovića bio je Bogdan Radivojević sa šest golova ispred Nemanje Ilića, Nemanje Zelenovića i Miljana Pušice koji su postigli po četiri.

PORTUGAL: Kintana sedam odbrana i gol, Portela 4(1), Duarte 1, Martins 2, Brankino 2, Souza 2, Roka 3, Soares 1, Kavalkanti, Gomez pet odbrana, Monteiro 2, Baroš 4, Dajves, Magalhes 1, Amador Salina, Hernandez Borhes 1

SRBIJA: Pušica 4 , Crnoglavac, Vujić 1, Krsmančić, Đukić, Verkić četiri odbrane, Pešić, Radivojević 6(2), Ilić N 4, Rnić, Ilić V 1, Zelenović 4, Sretenović 2, Marsenić 2 , Stevanović, Cupara sedam odbrana  i gol.