REMI SA HRVATIMA

Last Updated: 14/09/2018Autor

VATERPOLO

Srbija je odolela snažnom sastavu Hrvatske i na kraju uspela da osvoji vredan bod. Hrvatska je tokom čitavog čitavog susreta bila u vođstvu 3:0, 4:2 pa su stigla izjednačenja Srba 4:4, kasnije 7:7.U poslednjem delu Hrvatska je povela 10:8 ali su odlični Stojanović i Viktor Rašović uspeli da anuliraju tu prednost. Srbija je prva u grupi jer su ovom slučaju ne računa rezultat postignut protiv najslabije ekipe. Računa se samo duel sa trećim, to su Amerikanci a tu je naša selekcija bolja od Hrvatske za jedan gol.

Danas u četvrtfinalu Srbija u 20.30 po zvaničnom rasporedu igra sa Japanom ali je moguće da dodje do promene termina zbog Nemaca.

– Odigrali smo dobro, posebno kada se zna da smo brzo gubili 3:0. Uspeli smo posle tajm auta da se vratimo u igru i pokažemo kvalitet. Nismo padali i to je najvažnije – rekao je četvorostruki strelac Ognjen Stojanović.

Gavril Subotić je dodao:

– Možemo sa Hrvatskom da igramo i mislim da možemo da slavimo ako se nadjemo u finalu.

SRBIJA: Mandić 1, V.Rašović 1, Subotić, Lazić 2, Vico, Drašović, Jakšić 1, Asanović, Stojanović 4, S.Rašović 1, Dobožanov (12 odbrana).

HRVATSKA: Bijač ( devet odbrana), Macan, Fatović 1, Lončar, Bašić 1, Vukičević 3, Bušlje, Miloš 2, Vrlić 1, Šetka 1, Garsija 1.