REKORDI BABIĆEVE I ZAPADNE VIRDŽINIJE U KOLEDŽ LIGI SAD

Last Updated: 20/11/2017Autor

STRELJAŠTVO

Mlada reprezentativka Srbije Milica Babić nastavlja niz dobrih rezultata i pobeda u koledž ligi SAD (NKAA). Ekipa njenog Univerziteta Zapadna Virdžinija je poslednjeg takmičarskog vikenda u 2017. godini zabeležila dve pobede i učvrstila se na čelnom mestu tabele lige, u kojoj učestvuju timovi 32 univerziteta. Streljačka sekcija Univerziteta iz Morgantauna polusezonu, u kojoj cilja šestu uzastopnu titulu, završava sa maksimalnih osam trijumfa. Prvog dana Zapadna Virdžinija je pobedila ekipu Univerziteta Memfis sa 4.730:4.634 (krajnji rezultat je zbir ostvarenja najuspešnija četiri člana ekipe vazdušnom i malkolakibarskom puškom iz trostava).

Babićeva je vazdušnom puškom (u koledž ligi i muškarci i devojke gađaju po 60 metaka) postigla drugi rezultat dana – 597 krugova. Vrlo dobra je bila i MK puškom iz trostava (3 puta 20 metaka) – 584 krugova. Sa ukupno 1.181 krugom bila je drugi pojedinac meča, iza klupske drugarice, olimpijske šampionke vazdušnom puškom, Virdžinije Trešer (1.187). Drugog dana Babićeva je, u meču između Zapadne Virdžinije i Marej Stejta, koji drži treće mesto na tabeli, zablistala malokalibarskom puškom. „Ubila“ je 591 krug (194 klečeći,199 ležeći, 198 stojeći stav), čime je postigla lični rekord po pravilima koledž lige. U NKAA takmičenjima dužina malokalibarskog strelišta je 50 stopa (oko 15 i po metara), a ne 50 metara po međunarodnim pravilima, pa je i meta manja.

Vazdušnom puškom, kojom je prošle godine osvojila titulu pojedinačnog prvaka NKAA lige, drugog dana je „upisala“ 594 krugova. Ponovo je bila drugi najbolji pojedinac susreta (1.185). Krug više pogodila je Elizabet Grac, takođe student ZapadneVirdžinije. Zapadna Virdžinija je pobedila Marej Stejt sa 4.742:4.703 i tako za dva kruga nadmašila vlastiti državni rekord.