“RAZVOJ ŠAMPIONA OLIMPIJSKE IGRE 2020/2024”

Last Updated: 26/03/2018Autor

TEKVODNO

Tekvondo klub Galeb održao je proteklog vikenda prvi trening u 2018. godini u okviru programa “Razvoj šampiona Olimpijske igre 2020/2024”. Ovoga puta lokacija je bila Hala Pionir – “Aleksandar Nikolić”, a učestvovalo je oko 120 takmičara, I to ne samo klubovi iz Srbije I beogradskog Galeba, već I Grčke: TK Pobednik, TK Omega, TK Lola, TK Dunav Borča, TK Koloseum, a iz Grčke Posejdonas i Tiger iz Soluna, kao i Elpides iz Atine.

-Sjajan vikend je za nama. Našem projektu “Razvoj šampiona Olimpijske igre 2020/2024” se sve više klubova priključuje, I drago mi je što smo osim klubova iz Beograda imali I goste iz Grčke. Razmena iskustva, pogotovo u mlađim generacijama je jedna od izuzetno bitnih faktora u njihovom razvoju – rekao je Dragan Jović. – Pojavila su se naka nova lica i talenti što nas je posebno obradovalo. Deca su sa velikim elanom prisustvovala na trodnevnim treninzima, davali su sve od sebe, izgarali i radovali se sledećem treningu. Kako smo imali i goste iz Atine i Soluna, rodila se neka nova prijateljstva koje će nadam se trajati i kada odrastu. Ovo je pravi način

Mnogima su ovi susreti I sparing treninzi bili deo priprema pred velika takmičenja koja predstoje u narednom periodu. Seniori se pripremaju za Evropsko prvenstvo u Rusiji, sa druge strane juniorska ekipa već sledeće nedelje putuje na Svetsko prvenstvo koje se održava u Tunisu.

-Naši najveći šampioni su kao i uvek bili na visini zadataka. Mnogo toga se moglo naučiti od njih – podsetio je Jović da su treninzima prisustvovale I Milica Mandić, Tijana Bogdanoivć, Vanja Stanković ali I mnogi drugi osvajači velikih medalja koji su uzor mlađim generacijama. – Sledeće okupljanje će biti odmah nakon Evropskog prvenstva u Rusiji.