RAZNOVRSTAN PROGRAM NA “BEOGRAD OPEN 2018”

Last Updated: 23/09/2018Autor

SPORT I REKREACIJA OSOBA SA INVALIDITETOM

Tokom jučerašnjeg dana, oko 700 sportista iz 15 zemalja učesnica ( Rusija, Nemačka, Liban, Slovenija, Grčka, Rumunija, …), sa uspehom je nastupalo u takmičarskom programu prvog dana  Međunarodnih sportskih igara za osobe sa invaliditetom „ Beograd open 2018 „. Prvi su nastupali atletičari u Atletskoj dvorani Beograd. Oko 120 takmičara iz Makedonije, Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore,…viteški su se nadmetali u trkačkim disciplinama ( 60m, 200m ), skoku u dalj i bacanju kugle. Nastupali su i takmičari u invalidskim kolicima.

Maleni jahači koji su na Hipodromu nastupili u disciplini paradresurno jahanje izmamili su najviše osmeha i aplauza prisutnih. Takmičari iz Beograda imali su ozbiljne konkurente u ekipi iz Banja Luke. Ova nova disciplina u programu Beograd opena je sa sigurnošću opravdala očekivanja i time se uvrstila u zvaničan program igara.

Šah je ove godine doneo nove šampione i time očuvao svoju tradiciju, dok je kruna dana bilo Prvensvo u plivanju na kome je nastupio rekordan broj od oko 160 učesnika iz Grčke, Bugarske, Makedonije, Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Srbije. Najbrojnija i ujedno najuspešnija ekipa bila je ekipa iz Bugarske koje je u svojim redovima imala i veliki broj pionira i pionirki. Medalje najuspešnijima je dodeljivao naš paraolimpijac Nemanja Tadić.

Prvog dana programa su sa uspehom započeti i turniri u golbalu, pikadu i košarci u kolicima, čiji su finalni okršaji u današnjem programu igara. Danas nas očekuju i uzbudljiva nadmetanja stonotenisera, nastup karatista i turnir u sedećoj odbojci.