RADOMIR JOVOVIĆ U KOPENHAGENU

Last Updated: 21/01/2020Autor

U periodu od 17. do 19. januara, u prestonici Danske, održani su tradicionalni januarski sastanci komisija i borda direktora Evropske badminton konfederacije (BEC), kojima je prisustvovao i Radomir Jovović, predsednik Upravnog odbora Badminton saveza Srbije. Osam godina zaredom Jovović aktivno učestvuje u radu kontinentalnih komisija. Ovogodišnji tradicionalni januarski sastanci okupili su članove borda direktora, članove komisija, zaposlene u BEC i menadžment Badminton federacije Ukrajine, domaćina ovogodišnjeg Evropskog prvenstva za seniore.

Tokom sastanaka Komisije za podršku članicama i Komisije za takmičenja evropskog kruga BEC, članovi su stavili akcenat na analizu postojećih i mogućnost uvođenja novih aktivnosti kao što su uspešna primena BASIS programa, analiza statusa razvijenosti i dostignuća evropskih federacija, formiranje nove trenerske i volonterske evropske mreže, priprema Foruma članica BEC, upoznavanje sa programima podrške Svetske badminton federacije, statistička analiza seniorskih, U19 i U17 evropskog kruga takmičenja, aktuelna i buduća kategorizacija i rangiranje takmičenja, pružanje podrške razvoju najperpektivnijih mladih takmičara i dr.

Jovovićev boravak u Kopenhagenu obeležio je i radni sastanak za predstavnicima BEC koji je za glavnu temu imao uspešnu pripremu takmičenja u badmintonu koja će, na predstojećim Evropskim univerzitetskim igrama Beograd 2020, biti održana od 13. do 18. jula.

Predsednik BEC Piter Tarcala i generalni sekretar Brajan Agerbak iskoristili su okupljanje menadžmenta i članova organa i tela kontinentalne federacije i za zvanično predstavljanje zaposlenih u kancelariji u Brondbiju i evropskog trenažnom centru u Holbeku.

Vlada Republike Srbije – Ministarstvo omladine i sporta obezbeđivanjem neophodnih finansijskih sredstava doprinelo je u značajnoj meri učešću Radomira Jovovića u radu evropskih komisija u Danskoj.