RADOMIR JOVOVIĆ PONOVO IZABRAN ZA ČLANA EVROPSKIH KOMISIJA

Last Updated: 10/05/2019Autor

Evropska badminton konfederacija (BEC) je ponovo odala svojevrsno priznanje srpskom badmintonu i Radomiru Jovoviću, prvom čoveku ovog olimpijskog sporta u Srbiji, koji će u naredne dve godine obavljati ulogu člana Komisije za razvoj članica i Komisije za takmičenja Evropskog kruga BEC. Kao jednom od najaktivnijih pojedinaca, kontinentalna konfederacija mu je, kroz četvrti uzastopni mandat, ukazala poverenje. Komisija za razvoj članica (Member Structures Commission) nadležna je za pružanje podrške unapređivanju rada članica BEC kroz definisanje i primenu različitih projekata, dok Komisija za takmičenja Evropskog kruga (Circuits Commission) pokriva oblast organizacije seniorskih i juniorskih (U19 i U17) zvaničnih turnira koji se organizuju na teritoriji evropskog kontinenta i boduju se za međunarodne rang liste, a kojih je u prethodnoj godini u veoma bogatom kontinentalnom kalendaru bilo ukupno 84. Počevši od 2013. godine, Jovović je član evropskih komisija koje pokrivaju različite razvojne oblasti.

“Četvrti put mi je ukazano poverenje. Zaista sam počastvovan. Sjajna saradnja, veoma otvoreni i konstruktivni odnosi, različita mišljenja, prisutnost predstavnika svih evropskih regiona i profesionalizam jesu glavne odlike našeg komisijskog rada u kojem aktivno učestvuje i kompletan menadžment evropske konfederacije. Uveren sam da ćemo u narednom periodu podići lestvicu na još viši nivo. Moj izbor za člana dve veoma važne evropske komisije vidim kao veliko priznanje srpskom badmintonu.’’

Luksemburg, početkom meseca jula, biće domaćin prvih zvaničnih okupljanja novoizabranih članova komisija BEC kao i Evropskog klupskog prvenstva.