PUN AMFITEATAR FAKULTETA SPORTA I FIZIČKOG VASPITANJA NA KOŠUTNJAKU

Last Updated: 23/01/2020AutorTags: ,

Amfiteatar „Milivoje Matić“ Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Beograd ispunjen gotovo do poslednjeg mesta pokazatelj je da je Sportski savez Beograda stručnim predavanjima u organizaciji Zdravstvene komisije napravio pun pogodak. Prvo okupljanje za ovu godinu pod sloganom „Analitika i dijagnostika u sportu i fizičkom i zdravstvenom vaspitanju“ proteklo je u sjajnoj atmosferi, interaktivnom radu. Sjajne teme, vrhunski predavači, više od 100 slušalaca željnih novih znanja, definitivno su stvorili formulu za uspeh.

Domaćina je predstavljao dekan prof. dr Saša Jakovljević, koji je i otvorio savetovanje. Prisutne je pozdravio predsednik SSAB Dragan Tomašević, a moderator je bila članica naše Stručne službe Nina Peković Savić. Prof. dr Marija Macura pričala je na temu neinvazivne neaparaturne procedure u terapiji bola kod sportskih povreda i oštećenja, a prof. dr Dušan Ugarković fokusirao se na starost i vežbanje u trećem dobu.

Nakon pauze, sci dr Duško Spasovski bavio se bolom u donjem delu leđa i fizičkom aktivnošću, a predavanje doc. dr Gorana Vukomanovića odloženo je za neku drugu priliku, tačnije, za jedno od narednih pet predavanja vezanih za ovu oblast, koja nas očekuju u 2020. godini.

Svi slušaoci koji su ispunili potreban fond za ostvarivanje prava na sertifikat o odslušanim savetovanjima tokom prethodne godine, imali su mogućnost i da ga preuzmu ovom prilikom, a oni koji to nisu učinili mogu se obratiti našoj stručnoj službi na mejl adresu: bojana.milicevic@ssab.org.rs ili putem telefona na broj 011/3-605-880.