PRVI KURS U OKVIRU “SHUTTLE TIME” PROJEKTA PREVAZIŠAO OČEKIVANJA

Last Updated: 20/11/2017Autor

BADMINTON

Proteklog vikenda, održan je prvi zvaničan događaj u novom Nacionalnom badminton centru na Adi Ciganiliji. Kurs za realizatore “Shuttle Time” projekta, koji je održan u okviru Nacionalnog strukovnog seminara, okupio je preko 40 učesnika. Pored profesora, nastavnika, učitelja iz 20-tak državnih i privatnih osnovnih i srednjih škola iz Beograda, Novog Sada, Kragujevca, Kruševca, Pančeva, Zrenjanina, Vršca, Obrenovca, Bariča i Sopota, na Kursu su prisustvovali i treneri srpskih badminton klubova, kao i kompletan stručni štab reprezentacije.

Ovim Kursom je zaokružen prvi ciklus realizacije “Shuttle Time” projekta Svetske badminton federacije (BWF) za razvoj školskog badmintona u našoj zemlji. Badminton savez Srbije, koji od početka aktivno učestvuje u ovom velikom projektu BWF, do sada je pripremio i izradio zvanične priručnike i literaturu na srpskom jeziku, android aplikaciju, te obavio međunarodnu edukaciju edukatora i nabavio osnovnu opremu. Prvi Kurs, koji su vodili glavni trener badminton reprezentacija Srbije Milan Barbir i generalni sekretar BASS Andreja Andrić, licencirani internacionalni edukatori u okviru projekta “Shuttle Time”, imao je celodnevni program koji je pored teorijskih predavanja imao i praktičan interaktivan rad kroz formu radionica kao i prikaz i višečasovnu primenu trenažnih aktivnosti na badminton terenima.

“Prezadovoljni smo kako je prošao prvi u nizu planiranih kurseva u okviru “Shuttle Time” projekta, koji Badminton savez Srbije realizuje uz podršku Ministrstva omladine i sporta. Posebno smo zadovoljni činjnicom da su svi učesnici bili izuzetno aktivni u svim segmentima Kursa kao i na podatak da su polovinu učesnika činila potpuno nova lica u badminton sportu, što predstavlja odličnu osnovu za dalji razvoj. Badminton savez Srbije se dugo i sveobuhvatno pripremao za primenu ovog projekta za koji se nadamo da će vremenom okupljati sve veći broj profesora, nastavnika i učitelja odnosno škola, a sve sa ciljem masovne animacije i aktivacije dece školskog uzrasta širom Srbije”, kazao je predsednik Upravnog odbora Badminton saveza Srbije Radomir Jovović koji je na početku Kursa predstavio novi Nacionalni badminton centar dok je na zatvaranju učesnicima podelio setove badminton opreme.