PRVENSTVO SRBIJE SERIJSKOM VAZDUŠNOM PUŠKOM: DUPLE KRUNE ZA INĐIJCE I KRAGUJEVČANKE

Last Updated: 29/04/2018Autor

STRELJAŠTVO

Inđijci i takmičarke iz Kragujevca najviše su se radovali prvog dana Prvenstva Srbije serijskom vazdušnom puškom, koje je počelo u Gornjem Milanovcu. Na programu su bila takmičenja pionira i pionirki. Mladost iz Inđije je osvojila ekipnu titulu u konkurenciji dečaka, a za trijumf je najzaslužniji bio Strahinja Bojić, koji je pobedio u pojedinačnoj konkurenciji. Oba zlata u takmičenju pionirki idu u Kragujevac. Pojedinačno je trijumfovala Teodora Vukojević i povela ekipu „Čika Mate“ ka zlato u nadmetanju timova. Vukojevićeva je postigla i najbolji rezultat dana – 187 krugova.

U obe konkurencije nijanse su odlučivale o osvajačima srebrnih i bronzanih odličja, posebno u takmičenju pionirki, u kome je druga bila Anja Popović (SFS Borac) ispred Elene Stevanović (Kolubara). Imale su identične serije, isti broj „desetki“, „devetki“ i „osmica“, pa je presudilo što je Popovićeva imala jedan pogodak u „sedmicu“ više od Stevanovićeve.

Uspešni su bili i strelci Kikinde, sa tri medalje. Pioniri su bili drugi ekipno, a Dimitrije Stefanović je osvojio pojedinačnu bronzu, dok je tim pionirki zauzeo treće mesto. U nedelju će se za medalje boriti strelci seniorskog i juniorskog uzrasta.

Pioniri (20 dijabola): 1. Strahinja Bojić (Mladost, Inđija) 186, 2. Damjan Miladinović (Jagodina 92) 183, 3. Dimitrije Stefanović (Kikinda) 183… Ukupno 89 strelaca. Ekipno: 1. Mladost (Bojić, Mihajlović, Lukač) 549, 2. Kikinda 530, 3. Partizan 526… Ukupno 29 ekipa.

Pionirke (20 dijabola): 1. Teodora Vukojević („Čika Mata“) 187, 2. Anja Popović (SFS Borac“) 184, 3. Elena Stevanović (Kolubara) 184… Ukupno 89 takmičarki. Ekipno: 1. „Čika Mata“ (Vukojević, Ćorić, Pantelić) 534, 2. Smederevo 525, 3. Kikinda 525…