It seams that you haven't connected with your Twitter account
2 March, 2024
PočetnaTekvondoPRVENSTVO BEOGRADA U ZNAKU GALEBA, AZIJE, HERKULESA I LOLE

PRVENSTVO BEOGRADA U ZNAKU GALEBA, AZIJE, HERKULESA I LOLE

Prvenstvo Beograda u tekvondou, održano u hali “Ranko Žeravica” na Novom Beogradu, okupilo je rekordan broj učesnika, čak 437 takmičara u konkurenciji pionira, kadeta, juniora, seniora i paratekvondoa.

– Veoma smo zadovoljni, jer je odziv takmičara i klubova bio izuzetno veliki. Kvalitet borbi prikazanih na tatamiju hale “Ranko Žeravica” bio je na visokom nivou. Uz favorite koji su opravdali poverenje, tu je i talas novih mladih boraca koji su se okitili medaljama. Imamo sve razloge za zadovoljstvo, jer nam je u inspekciji bio i tehnički delegat EUSA za Evropske univerzitetske igre 2020. Tim Beogradske tekvondo asocijacije ima dovoljno iskustva i u potpunosti je spreman za sve što nas očekuje da zajedno sa Tekvondo asocijacijom Srbije učestvuje u organizaciji ovog velikog i važnog takmičenja – istakao je Jovan Knežević, predsednik Beogradske tekvondo asocijacije.

U paratekvondou najbolja je bila ekipa TK Lola, drugo mesto osvojili su takmičari TK Dunav-Borča, dok su se na trećem mestu našli borci Serbia National Team. U ukupnom plasmanu, u konkurenciji seniora, najbolji su takmičari TK Galeb sa osvojenih 35 poena, drugi je bio Imperium (33), a treća Azija (17). U juniorskoj konkurenciji najbolja je bila Azija, drugo mesto pripalo je Galebu, treće Imperiumu. Kod kadeta najuspešniji su bili mladi borci Galeba, vicešampionska pozicija pripala je Aziji, dok je treće mesto zauzela Banjica. Kod pionira najuspešniji su bili takmičari Herkulesa, drugo mesto pripalo je Aziji, a treće Galebu.

Organizaator takmičenja bila je Beogradska tekvondo asocijacija, tehničku podršku dao je TK Imperium, snage su se odmeravale na pet borilišta novobeogradske sportske hale, a specijalni gost ispred naše organizacije bila je Nina Peković Savić.

Reprezentativci Srbije, državni prvaci i predstavnici Srbije na nedavno završenom Evropskom prvenstvu u formama, takmičari Tekvondo kluba Kobra, juniori Aleksa Tošić (sin člana naše stručne službe Tanje Tošić), Maja Babić i kadetkinja Milica Veličković, potvrdili su rezultate sa državnog prvenstva i postali prvaci Beograda u svojim uzrasnim kategorijama.

Plasman u Tehničkom delu bio je sledeći: 1. TK Vidikovac, 2. TK Kobra, 3. TK Imperium.