PRVAKINJE EVROPE DOČEKALO VIŠE OD 10.000 GRAĐANA SRBIJE

Last Updated: 03/10/2017Autor

DOGAĐAJI

Žensku seniorsku reprezentaciju Srbije, prvakinje Evrope, dočekalo je večeras više od 10 000 građana Srbije, na svečanom dočeku ispred Skupštine Beograda, na čuvenoj terasi, na kojoj su odbojkašice, kao prva ženska reprezentacija, prvi put bile 2006. posle osvajanja bronzane medalje na Svetskom prvenstvu u Japanu. Nakon vodenog luka na aerodromu “Nikola Tesla”, najbolje odbojkašice u Evropi su došle u Skupštinu Beograda, gde su ih dočekali Vanja Udovičić, ministar omladine i sporta Srbije, Darko Udovičić, pomoćnik ministra, Nikola Nikodijević, predsednik Skupštine Beograda i Andrija Mladenović, zamenik gradonačelnika Beograda. Prvakinje Evrope su zatim pozdravile okupljene navijače, kojih je bilo više od 10 000 i zajedno proslavili petu medalju odbojkašica Srbije na prvenstvima Evrope, drugu zlatnu.

– Teško je opisati ovaj osećaj. Hvala svima na podršci iz Srbije, ali i u Republici Srpskoj – rekla je Brankica Mihajlović, na čije reči se nadovezala Tijana Malešević porukom „Ovo je naše“, pokazivajući na zlatnu medalju.

Najbolja igračica prvenstva u Azerbejdžanu i Gruziji Tijana Bošković nije sakrivala veliku sreću.

– Presrećne smo, divno je videti ljude u ovolikom broju da slave uspeh. Nadam se da će biti još ovakvih prilika“, kazala je Bošković, a potom dobila skandiranje „MVP, MVP…“

Prvo zlato odbojkašice Srbije su osvojile na 2. oktobra 2011. na prvenstvu Evrope odigranom u Italiji i Srbiji.