PRVA PROZIVKA NOVOG SELEKTORA KOŠARKAŠA IGORA KOKOŠKOVA

Last Updated: 17/02/2020Autor

Muška seniorska reprezentacije Srbije, okupila se u ponedeljak, 17. februara u hotelu „Kraun Plaza“, a istog popodneva će odraditi i prvi zajednički trening u dvorani „Aleksandar Nikolić“. Nacionalni tim Srbije, kvalifikacioni ciklus započinje u četvrtak, 20. februara, protiv reprezentacije Finske u Finskoj, dok će 23. februara (17:00, hala „Aleksandar Nikolić“), „Orlovi“ dočekati Gruziju. Nakon zajedničkog ručka, tačno u 14 časove pred predstavnike medija su izašli, predsednik KSS, Predrag Danilović, selektor Igor Kokoškov i kapiten Miroslav Raduljica.

„Želim sve najbolje Igoru u radu, siguran sam da ćemo da radimo kao tim, što je i odlika reprezentacije. Postignut je višegodišnji dogovor I nadam se da ćemo zajedno da završimo ceo Olimpijski ciklus”, rekao je predsednik KSS, Predrag Danilović, nakon čega je usledilo obraćanje selektora Kokoškova.

„Hteo bih da zahvalim KSS, predsedniku Daniloviću na ukazanoj časti i poverenju, na tome što mi je data mogućnost da vodim nacionalni tim. To je san svakog trenera i ovo je poseban momenat u mom trenerskom životu. Zahvalnost i Dušanu Ivkoviću koji je bitno uticao da do tog dogovora dođe, ali moram da zahvalim i mom klubu, Sakramento Kingsima i Vladu Divcu koji su mi omogućili da budem tu u ovim ‘prozorima’, što je za mene bilo vrlo bitno. Zaista mi je drago što sam ovde, poseban trenutak”, istakao je selektor, kojeg su svojim prisustvom na današnjoj konferenciji podržali i potpredsednik KSS, Igor Rakočević, generalni sekretar KSS, Zlatko Bolić, direktor reprezentacije Nenad Krstić, kao i legendarni trener našeg nacionalnog tima, Dušan Ivković.

“Ne znam i ne mogu da obećam stvari koje ne možemo da predvidimo. Kao tim kontorlišemo našu pripremu, hemiju, organizaciju. Lepota sporta je da se svi nadaju. I ostali timovi će se pripremati, želeće da pobede i nećemo pobediti samim tim što se pojavimo. Bazirali smo se na igračima koji imaju dobre sezone, koji su na najvišoj tački svoje karije, ali imamo i par beba. Možda nisu najboljih 14, ali će jednog dana nositi reprezentaciju. Takođe, tu je I nekoliko veterana čija će uloga biti da pomognu timu”, naglasio je Kokoškov.

Kapiten Srbije, Miroslav Raduljica je na konferenciji za medije poželeo sreću i puno uspeha novom selektoru:

“Poželo bih Igoru dobordošlicu, verujem da se već oseća da je tu dugo, mi igrači ćemo uraditi sve da to upoznavanje učinimo lakšim i bržim. Ponovo kvalifikacije, ponovo taj čudni sistem, možda i najčudniji do sada, ali zajedno sa Igorom i Savezom verujem da će to na kraju biti jako dobro”, poručio je Raduljica.

 

Ulaznice za meč protiv Gruzije u prodaji od srede

U sredu, 19. februara, počinje prodaja ulaznica za utakmicu Srbija – Gruzija, koja se igra 23.02. od 17 časova u dvorani „Aleksandar Nikolić“. Navijači će moći da kupe ulaznice na svim prodajnim mestima „Tiket vižna“, kao i putem sajta www.tickets.rs. Cene ulaznica će biti popularne, i kretaće se od 200 dinara, koliko je cena karte za tribine.

 

Ašćerić umesto povrđenog Dobrića, Teodosić pod znakom pitanja

Na okupljanju reprezentacije, pojavio se i košarkaš Crvene zvezde MTS, Ognjen Dobrić, ali on zbog povrede prsta na koji je stavljen gips, neće moći da nastupi za nacionalni tim u ovom kvalifikacionom “prozoru”. Umesto njega, selektor Kokoškov je pozvao košarkaša Mega Bemaksa, Luku Ašćerića.

Miloš Teodosić izvesno neće putovati sa timom u Finsku, a njegov nastup protiv Gruzije je trenutno pod znakom pitanja.

“Pojavio se problem oko osiguranja, da ne ulazimo u detalje, znaćemo sigurno za dva dana da li će Teodosić biti u sastavu za meč protiv Gruzije”, pojasnio je predsednik KSS, Danilović.

Reprezentacije Srbije, u utorak popodne putuje u Finsku.