PROMOCIJE NA ČUKARICI I SAJMU

Last Updated: 07/12/2018Autor

SKAJBOL

Skajbol savez Srbije sezonu je završio sa takmičenjima, koja su održana na Sajmu sporta, u beogradskoj Hali 1. Čelni ljudi saveza napravili su sjajnu stvar kada su doneli odluku da se Prvenstvo Srbije u seniorskoj i pionirskoj konkurenciji održi baš na Sajmu sporta.

– Pun pogodak, jer je mnogo posetilaca uživalo posmatrajući skajbol. Teren je bio postavljen na sjajnom mestu, takmičari su se borili za svaku loptu, pioniri u subotu a seniori u nedelju. Odigrani su i finalni mečevi Kupa Srbije u pionirskoj konkurenciji. A sve su to pratili mladi skajboleri koji su bili na Kampu u Zavodu za sport u Košutnjaku. Najzanimljiviji duel viđen je u seniorskom finalu. Marko Ostojić je odbranio titulu, ali Stefan Barna je pokazao da njegovo vreme dolazi. Čestitam im na sjajnom meču, ali i ostalima koji su ostavili srce na terenu. Podelili smo mnogo propagandnog materijala, puno klinaca je probalo naš sport a čak ima i zainteresovanih škola, koje bi da prezentujemo skajbol od proleća u njihovim salama . Na kraju i još jednom koristim priliku da se zahvalim Ministarstvu omladine i sporta, koje finansira deo naših programa i ta sredstva nam znače da organizujemo pripreme i takmičenja tokom sezone – istakla je Kristina Jovanović Đurić, predsednica Skajbol saveza Srbije.

Olimpijski i neolimpijski sportovi mogu zajedno - trening u balonu 2018Skajbol savez je ove godine organizovao i akciju “Rekreacija uz sport budućnosti”, koja je sprovedena na opštini Čukarica.

– Uz podršku opštine Čukarica od proleća pa sve do kraja novembra spovodili smo ovu akciju. Skajbol se igrao na terenima SC Lokomotiva u Železniku, u Košutnjaku, na Adi Ciganliji i parku u Požeškoj. Svi su besplatno mogli da se oprobaju u skajbolu, od najmlađih početnika, pa sve do penzionera. Prezadovoljni smo ovom akcijom, jer su svi koji su probali skajbol puni pozitivnih utisaka – zaključila je Kristina Jovanović Đurić.

Od jula do početka avgusta klub „Svet sporta“ je organizovao akciju „Olimpijski i neolimpijski sportovi mogu zajedno – kroz rad i kampove do uspeha“. Gradski sekretarijat za sport i omladinu finansijski je podržao ovaj projekat.

– Ciljne grupe i krajni korisnici su nam bili mladi i talentovani sportisti, softbolašice, softbolaši, skajboleri i skajbolerke, koji su kroz treninge i kamp mogli itekako da napreduju i konkurišu za reprezentativne selekcije Beograda i Srbije. Posebno smo u rad sa njima na dva treninga mesečno besplatno uključili i rekreativke žene, koje su se uz mlade talentovane sportiste oprobale u olimpijskom sportu softbolu i neolimpijskom sportu skajbolu. Jer sasvim je normalno da sportista bude aktivan u dva sporta i sa ovom akcijom to smo i potvrdili – istakao je Momčilo Božić, predsednik kluba „Svet sporta“.