PRIJEMI ZA UČESNIKE EP U GRADSKOJ KUĆI U ZRENJANINU I NIŠU

Last Updated: 29/06/2019AutorTags:

U subotu, tokom prvog slobodnog dana na Evropskom prvenstvu za košarkašice, održani su svečani prijemi za učesnike šampionata i predstavnike FIBA u Gradskoj kući u Zrenjaninu i Nišu. Delegacije reprezentacija Srbije, Rusije, Belorusije i Belgije, koje se takmiče u D grupi u Zrenjaninu, ugostili su zamenik gradonačelnika Saša Santovac i pomoćnik gradonačelnika Simo Salapura, koji su pozdravili prisutne i poželeli im prijatan boravak u ovom gradu i puno uspeha na terenu.

Ispred delegacije reprezentacije Srbije domaćinima se zahvalila naša košarkašica Nevena Jovanović.

– Želimo da se zahvalimo na sjajnoj organizaciji Evropskog prvenstva. Lakše je kada se pobeđuje, ali ovde se zaista osećamo prijatno i to nam pomaže da igramo dobro. Nadam se da se i ostale reprezentacije osećaju u Zrenjaninu dobra kao mi, još jednom hvala domaćinima…

Nevena Jovanović i Saša Čađo ovom prilikom poklonile su Santovcu dres reprezentacije Srbije sa potpisima svih igračica.

U Gradskoj kući u Nišu, delegacije nacionalnih timova Slovenije, Mađarske, Italije i Turske, predstavnike FIBA i službena lica ugostio je gradonačelnik Darko Bulatović, uz prisustvo saradnika i organizatora i najmlađih košarkašica iz Niša

Tom prilikom gradonačelnik Bulatović istakao je da je gradu Nišu ukazana velika čast što je postao deo organizacije ženskog EP 2019 i zahvalio se svima koji učestvuju u organizaciji ovako ozbiljnog projekta. Bulatović je rekao da takmičenje protiče u najboljem redu, čime je grad Niš opravdao ulogu dobrog domaćina i organizatora.

U ime zvaničnika obratio se predstavnik FIBA gospodin Luk Vergosen i zahvalio svima koji učestvuju u organizaciji takmičenja grupe C u Nišu na odličnim uslovima i sjajnom gostoprimstvu kojim su okruženi tokom boravka na Jugu Srbije.