PREMIJERKA SRBIJE ANA BRNABIĆ NA ČELU EUG 2020.

Last Updated: 10/03/2018Autor

UNIVERZITETSKI SPORT

Evropske univerzitetske igre 2020. održaće se u Beogradu. Prošle nedelje ova velika sportska manifestacija predstavljrna je nizom aktivnosti u našem glavnom gradu. A u petak uveče Igre su imale prvi veliki ispit. Izvršni komitet Evropske univerzitetske sportske asocijacije EUSA na sastanku koji je održan u Parizu, jednoglasno je usvojio Izvestak o toku priprema organizacije Evropskih univerzitetskih igara 2020. Srbiju je predvodio ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, a pored njega u sastavu su bili pomoćnik Darko Udovičić, savetnica Ivana Dukić, predsednik USSS Siniša Jasnić, prorektorka Univerziteta u Beogradu Ivanka Popović i sekretar USSS Đoko Čučković.

– Na sastanku smo podneli raport o dosadašnjim aktivnostima u pripremi Beograda. U 25-minutnom izveštaju koji je podnet Izvršnom komitetu su predstavljene sve aktivnosti koje su se desile u poslednjih nekoliko meseci. Posebna pažnja članova IO EUSA bila je na Organizacionom komitetu Igara, na čijem će čelu biti premijerka Srbije Ana Brnabić i koji je sastavljen od ličnosti koje su garant da će igre biti sjajno organizovane. Sastav Organizacionog komiteta je izazvao ogromno zadovoljstvo prisutnih, a posebno gospodina Adama Ročeka, predsednika EUSA, koji je to istakao u svojoj oceni našeg rada. Posebno je pomenuo i rad preduzeća EUG 2020, koji po njegovim rečima radi fantastičan posao. Naša delegacija predvođena ministrom Udovičić je profesionalno pripremila izveštaj i odgovorila na svako pitanje vezano za rad. Sve u svemu jako smo zadovoljni a na kraju skupa dobili smo i veliki aplauz od čelnila EUSA – istakao je Siniša Jasnić, predsednik USS Srbije.

Evropske univerzitetske igre održavaju se svake druge godine. Portugalska Coimbra domaćin je ove godine a Srbija je 2016. u Zagrebu i Rijeci osvojila čak 26 medalja.