It seams that you haven't connected with your Twitter account
29 May, 2023
PočetnaVesti naslovnaPREMIJERKA SRBIJE ANA BRNABIĆ NA ČELU EUG 2020.

PREMIJERKA SRBIJE ANA BRNABIĆ NA ČELU EUG 2020.

UNIVERZITETSKI SPORT

Evropske univerzitetske igre 2020. održaće se u Beogradu. Prošle nedelje ova velika sportska manifestacija predstavljrna je nizom aktivnosti u našem glavnom gradu. A u petak uveče Igre su imale prvi veliki ispit. Izvršni komitet Evropske univerzitetske sportske asocijacije EUSA na sastanku koji je održan u Parizu, jednoglasno je usvojio Izvestak o toku priprema organizacije Evropskih univerzitetskih igara 2020. Srbiju je predvodio ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, a pored njega u sastavu su bili pomoćnik Darko Udovičić, savetnica Ivana Dukić, predsednik USSS Siniša Jasnić, prorektorka Univerziteta u Beogradu Ivanka Popović i sekretar USSS Đoko Čučković.

– Na sastanku smo podneli raport o dosadašnjim aktivnostima u pripremi Beograda. U 25-minutnom izveštaju koji je podnet Izvršnom komitetu su predstavljene sve aktivnosti koje su se desile u poslednjih nekoliko meseci. Posebna pažnja članova IO EUSA bila je na Organizacionom komitetu Igara, na čijem će čelu biti premijerka Srbije Ana Brnabić i koji je sastavljen od ličnosti koje su garant da će igre biti sjajno organizovane. Sastav Organizacionog komiteta je izazvao ogromno zadovoljstvo prisutnih, a posebno gospodina Adama Ročeka, predsednika EUSA, koji je to istakao u svojoj oceni našeg rada. Posebno je pomenuo i rad preduzeća EUG 2020, koji po njegovim rečima radi fantastičan posao. Naša delegacija predvođena ministrom Udovičić je profesionalno pripremila izveštaj i odgovorila na svako pitanje vezano za rad. Sve u svemu jako smo zadovoljni a na kraju skupa dobili smo i veliki aplauz od čelnila EUSA – istakao je Siniša Jasnić, predsednik USS Srbije.

Evropske univerzitetske igre održavaju se svake druge godine. Portugalska Coimbra domaćin je ove godine a Srbija je 2016. u Zagrebu i Rijeci osvojila čak 26 medalja.