It seams that you haven't connected with your Twitter account
29 May, 2023
PočetnaVesti naslovnaPREMIJER MAKEDONIJE PRIREDIO PRIJEM ZA DELEGACIJU SIM

PREMIJER MAKEDONIJE PRIREDIO PRIJEM ZA DELEGACIJU SIM

DOGAĐAJI

Delegacija SPORTSKIH IGARA MLADIH, u sastavu Ivana Jovanović predsednik Sportskih igara mladih Srbije, Zdravko Marić regionalni predsenik SIM i Tihomir Gudić izvršni direktor regionalne organizacije SIM boravila je u radnoj poseti kod premijera Vlade Republike Makedonije, Zorana Zaeva. Predstavnici SIM su na sastanku predstavili plan i inicijativu za razvoj SPORTSKIH IGARA MLADIH na teritoriji Republike Makedonije i uputili otvoreni poziv premijeru za pristupanje i priključenje dece i mladih u regionalni SIM projekat. Premijer Republike Makedonije, Zoran Zaev je pozdravio inicijativu i izrazio interes da sportska ideja SPORTSKIH IGARA MLADIH u bliskoj budućnosti bude realizovana u Makedoniji.

On je takođe istakao da je, u skladu sa vrednostima projekta, koji je mnogo više od sporta, i da je cilj SIM koncept pravih evropskih vrednosti koje uči mlade ljude da stvore nova poznanstva, prijateljstva i ostvaruju kontakte sa vršnjacima iz regiona, da razvijaju duh zdravih sportskih navika i prihvatanje različitosti, tolerancije i vaspitanja, negovanje fer pleja, timski rad i duh, koje su i vrednosti evropske kulture, a sve su to ciljevi za koje se SPORTSKE IGRE MLADIH u regionu godinama i zalažu.

Predstavnici Sportskih igara mladih na prijemu kod premijera MakedonijePremijer Republike Makedonije u prisustvu direktora Agencije za mlade i sport Darka Kaevskog, u srdačanom razgovoru, izrazio je oduševljenje vrednostima projekta, koji je najmasovnija manifestacija amaterskog sporta u Evropi u kojoj je do sada učestvovalo preko 1 200 000 dece i mladih.

Na sastanku u Vladi Republike Makedonije, po pozivu, prisustvovao je i Željko Tanasković, predsednik Saveza za Školski sport Srbije i član izvršnog odbora Svetske federacije školaskog sporta. Razgovaralo se po pitanju razvoja školskog sporta u Regionu, saradnji i širenju Evropske federacije školskog sporta, kao i pomoći i podršci u unapređenju razvoja sistema školskog sporta. Tanasković je preneo iskustva u radu i saradnji na projektu SPORTSKIH IGARA MLADIH, kao i zajedničkim nastupima u aplikacijama za sredstva i projekte EU i fondova. Ivana Jovanović, predsednica Sportskih igara mladih Srbije, rekla je da je veoma zadovoljna sastankom i susretom sa premijerom.

“Gospodin Zaev je čovek sa velikom pozitivnom energijom. Naše Igre imaju eneriju i dušu. Mi nismo obično sportsko takmičenje. Negde je to na prvi utisak prepoznao i predsednik Vlade, što mi je posebno drago. Nadam se da će naši pregovori ići u pravom smeru i sigurna sam da će ako se saradnja uspostavi , biti veoma uspešna. SIM kao organizacija, ali i ja lično biću veoma srećna ako se sa nama u 2018. godini budu družili i radovali mališani iz Makedonije. Želja mi je da i oni osete, kao i njihovi vršnjaci iz regiona, zašto su Igre zakon”, kazala je Ivana Jovanović.