PREDSTAVLJENI NOVI DRESOVI KOŠARKAŠKIH REPREZENTACIJA SRBIJE

Last Updated: 07/06/2019AutorTags:

U prelepoj letnjoj bašti beogradskog restorana „Topčiderac“, Košarkaški savez Srbije večeras je upriličio svečanu promociju novih dresova reprezentacije Srbije. Brojne zvanice, među kojima su bili kompletna ženska reprezentacija i neki od naših zaslužnih reprezentativaca poput Bogdana Bogdanovića, Bobana Marjanovića, Marka Simonovića, Stevana Jelovca, brojni prijatelji i predstavnici sponzora i medija, pozdravio je predsednik KSS Predrag Danilović.

– Drago mi je da mogu da vam se obratim u ovakvom ambijentu, u ovakvom sastavu, tri nedelje uoči Evropskog prvenstva za košarkašice, koje organizujemo zajedno s našim košarkaškim prijateljima iz Letonije. Ova predolimpijska, 2019. godina, puna je velikih izazova, ali i velikih očekivanja. Organizacija Evropskog šampionata je uvek izazov sama po sebi, jer kad predstavljate Srbiju imate dvostruku obavezu: da budete i dobri domaćini i uspešni kao reprezentacija. Siguran sam da mi možemo i jedno i drugo, jer smo pokazali da znamo i kako se organizuju takmičenja, ali i kako se stiže do sportskog uspeha. Hvala Vladi Republike Srbije, potpredsednici Vlade Zorani Mihajlović, ministarstvu omladine i sporta i svima koji su zajedno sa KSS stvorili uslove za kvalitetne pripreme svih nacionalnih selekcija. Zahvaljujući podršci države i naših partnera i prijatelja, obezbedili smo izvanredne uslove za svih naših 12 reprezentativnih selekcija koje se takmiče ove godine. Naš cilj je da sa tri reprezentacije učestvujemo na Olimpijskim igrama u Tokiju naredne godine i zato je ova 2019. godina izuzetno važna.

I to nije sve…

-Naša muška reprezentacija krajem leta učestvuje na Svetskom prvenstvu u Kini, koje će, po opštem mišljenju, biti najjači svetski šampionat svih vremena. Mene posebno raduje to što ćemo, ukoliko nas posluži zdravlje, u Kinu otputovati u najjačem mogućem sastavu. To samo govori da srpski dres nije izgubio svoju vrednost, da je i dalje čast i izazov igrati u njemu i predstavljati svoju zemlju. Večeras smo ovde upravo zbog novog dresa naše reprezentacije. Vama ostavljam da iznesete svoje mišljenje o njemu, a ja samo mogu da kažem šta je za mene predstavljao dres reprezentacije. Onaj ko nije nosio taj dres, bilo da se ta zemlja zvala SFRJ, SRJ, SCG ili Srbija, može možda da pretpostavi kakav je to osećaj. Moja malenkost to sigurno zna. Nadam se da će momenat kada obuku taj dres, mladim košarkašima i košarkašicama takođe ostati u sećanju za vjek i vjekov – rekao je Danilović.

Na bini su se, tokom programa posvećenog istoriji dresova naše reprezentacije, koji su vodili renomirani novinar RTS Slobodan Šarenac i glumac Aleksandar Srećković, smenjivali mladi košarkaši u retro dresovima koje su nosili naši nacionalni timovi od polovine prošlog veka do danas. Na kraju, na binu su izašli naši proslavljeni reprezentativci Sonja Petrović i Bogdan Bogdanović u novim dresovima košarkaških reprezentacija Srbije, koje su prisutni pozdravili gromoglasnim aplauzom.