PREDSEDNIK SRBIJE UGOSTIO OSVAJAČE MEDALJA

Last Updated: 01/09/2017Autor

DOGAĐAJI

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas sportiste koji su osvojili medalje u olimpijskim disciplinama na nedavno završenim takmičenjima, sa trenerima i predsednicima saveza i poručio da će država nastaviti i dalje da podržava sport kao i da očekuje 12 medalja na sledećim Olimpijskim igrama 2020. godine u Tokiju. Kod Vučića na prijemu bili su najbolji rvač planete Davor Štefanek, zatim zlatna sa evropskog prvenstva u penjanju Staša Gejo, zlatni kajakaši sa svetskog prvenstva Marko Tomićević i Milenko Zorić, kao i bronzana Milica Starović kao i kajakaši Nebojša Grujić i Marko Novaković, i osvajač zlata na svetskom prvenstvu u rvanju Viktor Nemeš, a uz njih su bili njihovi treneri i predsednici saveza sportova u kojima se takmiče. Predsednik Srbije je zahvalio svim osvajačima medalja kao i predstavnicima sportskih saveza i podvukao da su ponos Srbije.

On je obećao da će država uraditi sve što je u njenoj moći i pomoći im u pripremama za dalja takmičenja a posebno za sledeću Olimpijadu 2020. godine u Tokiju kao i za izgradnju i pripremu sportskih terena i objekata neophodnih za trening ali i razvoj kako sportova kojima se bave tako i drugih sportova.

Staša Gejo se nadovezala na reči predsednika i istakla da je penjanje, sport kojim se bavi, sve popularnije u svetu, da se modernizuje i da je neohodna izgradnja stene sa svim onim što je prati kako bi bili u korak sa svetom i napredovali i taj sport omasovili i približili mladima.

Vučić je obećao da će država izgraditi stenu za penjački sport ali isto tako i veslačima poručio da će se raditi na centru za veslački sport…

On je rekao da novca u budžetu ima, da se novac namenjen vrhunskim sportistima i osvajačima medalja i trofeja na velikim međunarodnim takmičenjima isplaćuje na vreme što je važno.

Kako je rekao zna da njima to nije motiv već sportski uspesi, da se vijori zastava i čuje himna, ali da se taj novac može uložiti u dodatnu rad i napredak i omogućiti pristojan život.

Predsednik Srbije je podsetio da je na Olimpijskim igrama u Londonu osvojeno četiri medalja, na prošlim u Rio de Žaneiru osam, kao što je i rekao da će biti, a mogla je i koja više, te da u Tokiju očekujem najmanje 12 medalja za Srbiju. (Kraj) upr/nr

(Izvor, foto www.novosti.rs)