It seams that you haven't connected with your Twitter account
21 February, 2024
PočetnaVesti naslovnaPREDSEDNIK SRBIJE UGOSTIO OSVAJAČE MEDALJA

PREDSEDNIK SRBIJE UGOSTIO OSVAJAČE MEDALJA

DOGAĐAJI

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas sportiste koji su osvojili medalje u olimpijskim disciplinama na nedavno završenim takmičenjima, sa trenerima i predsednicima saveza i poručio da će država nastaviti i dalje da podržava sport kao i da očekuje 12 medalja na sledećim Olimpijskim igrama 2020. godine u Tokiju. Kod Vučića na prijemu bili su najbolji rvač planete Davor Štefanek, zatim zlatna sa evropskog prvenstva u penjanju Staša Gejo, zlatni kajakaši sa svetskog prvenstva Marko Tomićević i Milenko Zorić, kao i bronzana Milica Starović kao i kajakaši Nebojša Grujić i Marko Novaković, i osvajač zlata na svetskom prvenstvu u rvanju Viktor Nemeš, a uz njih su bili njihovi treneri i predsednici saveza sportova u kojima se takmiče. Predsednik Srbije je zahvalio svim osvajačima medalja kao i predstavnicima sportskih saveza i podvukao da su ponos Srbije.

On je obećao da će država uraditi sve što je u njenoj moći i pomoći im u pripremama za dalja takmičenja a posebno za sledeću Olimpijadu 2020. godine u Tokiju kao i za izgradnju i pripremu sportskih terena i objekata neophodnih za trening ali i razvoj kako sportova kojima se bave tako i drugih sportova.

Staša Gejo se nadovezala na reči predsednika i istakla da je penjanje, sport kojim se bavi, sve popularnije u svetu, da se modernizuje i da je neohodna izgradnja stene sa svim onim što je prati kako bi bili u korak sa svetom i napredovali i taj sport omasovili i približili mladima.

Vučić je obećao da će država izgraditi stenu za penjački sport ali isto tako i veslačima poručio da će se raditi na centru za veslački sport…

On je rekao da novca u budžetu ima, da se novac namenjen vrhunskim sportistima i osvajačima medalja i trofeja na velikim međunarodnim takmičenjima isplaćuje na vreme što je važno.

Kako je rekao zna da njima to nije motiv već sportski uspesi, da se vijori zastava i čuje himna, ali da se taj novac može uložiti u dodatnu rad i napredak i omogućiti pristojan život.

Predsednik Srbije je podsetio da je na Olimpijskim igrama u Londonu osvojeno četiri medalja, na prošlim u Rio de Žaneiru osam, kao što je i rekao da će biti, a mogla je i koja više, te da u Tokiju očekujem najmanje 12 medalja za Srbiju. (Kraj) upr/nr

(Izvor, foto www.novosti.rs)