PREDSEDNIK RSS IZABRAN ZA POTPREDSEDNIK SEHA

Last Updated: 07/04/2017Autor

RUKOMET

Predsednik UO RSS, Božidar Đurković, izabran je za potpredsednika SEHA na današnjoj sednici Skupštine regionalne rukometne lige. To nagoveštava i povratak srpskih klubova u takmičenje u kome su učestvovali do prošle sezone, a koje je po svim parametrima, jedno od najkvalitetnijih u svetu rukometa:

– Učestvovao sam u rad Skupštine, a to znači da će se srpski klub ili klubovi vratiti u SEHA ligu. Mišljenja sam da će takmičenje sa klubovima kao što su Zagreb, Celje, Vardar, može samo dobro da donese srpskim klubovima. Zaključak sastanka je da se ne izlazi sa brojem klubova i modelom takmičenja, dok se ne završe nacioalna prvenstva krajem maja i početkom juna. Interesovanje za ligu je ogromno. U nju žele i klubovi iz zemalja koje do sada nisu učestvovale – kaže Đurković i dodaje:

– Naš cilj je da se vratimo u ligu. Kao predsednik ne želim da donosim odluke sam, već će to uraditi najviši organi, UO i Skupština RSS, kada budemo znali na koliko ćemo klubova moći da računamo, a one će biti vezane i za sistem takmičenja u našoj zemlji. Puno toga će zavisiti od toga sa kakvim će budžetima raspolagati naši klubovi. Niko u Srbiji ne bi voleo da naši klubovi budu topovska hrana i da gube 10-15 razlike. Povratak naših klubova je gotovo izvestan. Da li jedan ili dva, to ćemo videti. Predložio sam da se liga proširi u zavisnosti od budžeta i igra u dve grupe, što bi dalo veće šanse da imamo dva kluba u takmičenju. Naša želja je da se vratimo sa dva kluba, ali zavisi i od budžeta i standarda, jer su klubovi sadašnjih učesnika daleko veći od naših. Povratak u regionalno takmičenje biće podstrek našim klubovima – rekao je Đurković.