PREDRAG DANILOVIĆ NOVI PREDSEDNIK KSS!

Last Updated: 15/12/2016Autor

KOŠARKA

Predrag Danilović je novi predsednik KSS! Na 7. sednici Skupštine Košarkaškog saveza Srbije, danas u svečanoj sali beogradskog hotela „M”, Danilović je dobio podršku svih 27 prisutnih (od 32) delegata. Izabrana su i četiri potpredsednika KSS, a to su potpredsednik za žensku košarku Ana Joković, potpredsednik za mušku košarku Igor Rakočević, potpredsednik za finansije i marketing Bojan Radun i potpredsednik za takmičenja Dušan Projović.

– Veoma sam počastvovan, mislim da je ovo veliko priznanje za celu moju karijeru, kao sportiste i delom kao funkcionera. Nisam spremao govore, mislim da je ovako mnogo iskrenije i bliže. Đilas je moj dugogodišnji porodični prijatelj. Veoma sam ponosan na tu činjenicu i na sve što je uradio u Savezu i ako moj tim uspe da uradi makar jedan deo toga što je on uradio, biću ponosan. Nadam se da ćemo stvari koje su dobre raditi bolje i da ćemo se truditi da budu dobre… Sigurno da neće biti lako i siguran sam da ćemo učiniti sve da dođemo do rezultata. Košarka je po rezultatima prvi sport u Srbiji. Za sve realne savete i kritike, moja vrata i vrata mojih saradnika biće uvek otvorena. Voleo bih da te kritike i saveti budu prenesni licem u lice. KSS su uvek krasili sloga i jedinstvo i nadam se da će tako biti i ubuduće. Trebaće mi sva vaša pomoć, svih delegata, sve vaše ideje će naići na razumevanje. Nije mi svejedno, verujte… Mislio sam da mnogo toga znam, ali izgleda da moram još mnogo da učim… – rekao je novi predsednik KSS Predrag Danilović.

Predsednik Skupštine KSS Dragan Gačić u Radno predsedništvo imenovao je Dušana Ivkovića i Nebojšu Čovića, dok je Mlađan Šilobad bio overavač Zapisnika. Pre samog glasanja prisutnima se obratio i dosadašnji predsednik KSS Dragan Đilas koji je poželeo sreću nasledniku, a od legendarnog Bore Stankovića dobio je najviše priznanje KSS – „Zlatnu značku“, koju mu je Upravni odbor KSS dodelio na predlog generalnog sekretara Dejana Tomaševića.

– Na ovom mestu smo bili pre šest godina, zahvaljujem se svima kojima je košarka u srcu na velikoj podršci koju smo imali. Ljubav koju svi imamo prema ovom sportu sigurno je doprinela svim uspesima reprezentativne košarke. Iza nas je lepih šest godina, nadam se da će tako biti i pred novim rukovodstvom. Naš jedini klub je Srbija. Čestitam Saši na tome što će preuzeti vođenje naše košarke.

Počasno predsednik KSS Borislav Stanković istakao je da su rezultati poslednjih godina bili fantastični.

– Gospodin Đilas je pre šest godina zauzeo položaj koji nije bio lukrativan niti izazovan. Prihvatio se posla i ispunio je sve strateške ciljeve. Sa njim smo dobili stabilizaciju Saveza, kvalitetan rad i rezultate i možemo samo da mu čestitamo, stvarno su rezultati bili više nego briljantni. „Zlatna značka“ Košarkaškog saveza Srbije je najveće priznanje koje košarka ima kao sport. Nadam se da gospodin Đilas neće napustiti košarku i da ćemo imati prilike da slavimo još veće rezultate u budućnosti – rekao je Stanković.

Novi predsednik Predrag Danilović i njegovi potpredsednici dobili su mandat do februara 2019. godine.