PRAZNIK RADOSTI I SPORTA U OBRENOVCU

Last Updated: 07/11/2017Autor

SPORT I REKREACIJA OSOBA SA INVALIDITETTOM

Danas je Obrenovac bio u znaku razdraganosti i zadovoljstva kakvo samo mogu da prirede mladi u sportskom druženju a upravo to su priredili naši sugrađani sa prostora celog Grada okupljeni u Centru za kulturu i sport ove opštine koja je, mada inače prigradska, barem za to vreme s pravom bila glavna i u žiži dešavanja. Više od 300 osoba sa invaliditetom, deca i mladi pre svega, sa svojim vršnjacima iz redovnih škola kroz višesatnu manifastaciju simbolično nazvanu „Igre bez granica“ predstavili su posetiocima i javnosti deo bogatstva sportsko – rekreativnih sadržaja, na način koji snažno ističe inluziju kao sastavni deo življenja i sistema vrednosti koji gradimo.

Učesnici manifestacije bili su članovi udruženja, klubova i organizacija osoba sa invaliditetom iz svih delova Beograda, korisnici usluga ustanova za decu, kao i obrazovnih, socijalne i zdravstvene zaštite, učenici osnovnih i srednjih škola iz Obrenovca i mnogi drugi. Na programu su bile brojne discipline – fudbal, stoni tenis, košarka, boćanje, pikado, šah, viseća kugla, pločice itd. – a među posetiocima brojne ugledne ličnosti, sportisti: Pavle Dimić, juniorski prvak sveta u šahu za slepe i slabovide koji je dao priliku mladima iz kluba „Kazablanka“ i „Napredak“ kao i učenicima škole za slepe „Veljko Ramadanović“ da provere svoje znanje, a takođe i najistaknutiji sportista paraolimpijac iz ovog mesta, stonoteniser Budimir Malešić, nosilac zvanja zaslužnog sportiste. Takođe, manifestaciji su prisustvovali i predstavnici Skupštine Grada Beograd, Opštine Obrenovac, i brojnih drugih kako institucija tako i organizacija.

Inače, ova priredba samo je jedna u nizu kao deo projekta „Sport za sve“, koji realizuje Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograda pod pokroviteljstvom Unicef-a, uz finansijsku pomoć Fondacije NCR a uz razumevanje i podršku Grada Beograda preko Sekretarijata za sport i omladinu i Sekretarijata za socijalnu zaštitu.