POSLE POBEDE U SOFIJI, PORAZ U LOĐU

Last Updated: 15/10/2019Autor

Mlada reprezentacija Srbije, posle pobede u Sofiji, poražena je u Lođu od Poljske – 0:1(0:0) ali sa mnogo optimizma može da čeka nastavak kvalifikacija. Za kratko vreme selektor Ilija Stolica uspeo je neke stvari da postavi na svoje mesto, a potvrda njegovog rada i karaktera koji ima ova generacija naših igrača, trebalo bi da bude u Srbiji kada nam u goste budu dolazili Rusija, Poljska i Bugarska. Sa bodovima iz tih duela, Srbija bi ponovo bila u igri za plasman na Prvenstvo Evrope koje se 2021. godine održava u Sloveniji i Mađarskoj. Odlazak na EP obezbediće prvoplasirane selekcije iz svih grupa, najbolja drugoplasiarana, a ostalih osam selekcija odlazi u baraž za preostala četiri mesta-

Utakmica kakva se i očekivala u stručnom štabu naše reprezentacije. Veoma neizvesna, fudbalskim žargonom „tvrda“, sa malim brojem pravih, izrazitih prilika. Sve u skladu sa velikim značajem duela, jer naša grupa u ovim kvalifikacijama je definitivno jedna od najujednačenijih, samim tim i najneizvesnijih. Za razliku od meča sa Bugarskom, koji smo rešili u svoju korist, selektor Ilija Stolica je malo promešao karte, sada su od prvog minuta na terenu bili Joveljić i Stuparević, odnosno Kamenović. I delovala je Srbija ponovo dobro, imala kontrolu igre, pokazala veliku disciplinu u igri. Posle lošijeg starta (poraza u Rusiji i remija sa Letonijom u Novom Sadu) jasno je bilo da je na prvom mestu važno zadovoljiti matematiku, a ona je pre duela u Sofiji i Lođu sugerisala minimum tri ili četiri boda iz ova dva meča. Toliko je bilo potrebno da se niveliše loš start i punim plućima uđe u nastavak kvalifikacija, mečeve u kojima nam u goste dolaze i Rusija i Bugarska i Poljska.

I sve je bilo dobro do 79. minuta kada je Boguš doneo vođstvo Poljacima, ispostavilo se postavio i konačan rezultat, a selektor Stolica sve karte bacio na napad. U igru je, posle nekoliko izmena, ušao i Vlahović, koji je uz Tedića sada bio najistureniji naš igrač. Nije, ipak, bilo promene ishoda i Srbija se sada okreće važnim duelima u kojima ćemo biti domaćini.

POLJSKA: Grabara, Gumni, Valukevič, Sobočinski, Listkovski (od 74. Plačeta), Džidžek, Fila, Pestka, Jožviak, Klimala (od 90+2 Tomšik), Boguš (od 86. Višnjevski).

SRBIJA: M.Ilić, Nišić (od 60. Šehović), Pavlović, Mašović, Kamenović, L.Ilić (od 60. Birmančević), N.Petrović, I.Ilić (od 84. Vlahović), Adžić (od 72.Čumić), Joveljić (od 73. Tedić), Stuparević.