It seams that you haven't connected with your Twitter account
25 September, 2023
PočetnaVesti naslovnaPOREZ VATERPOLISKINJA NA STARTU EP

POREZ VATERPOLISKINJA NA STARTU EP

VATERPOLO

Srbija je izgubila najvažniju utakmicu na turniru posle dominatne igre u gotov 20 minuta. Imala je nekoliko puta tri gola prenosti ali se od drugog dela treće četrvtine igra raspala i praktivno greškama našeg tima Nemice su došle do pobede vredne plasmana u prvih osaam u Evropi. Odlična prva četvrtina. Klincov je na golu skupila sedam odbrana a napad dug, strpljiv. Za prvi gol Luka je isplivala kontru, izborila peeterac za gol Jovane Pantović, prvi na šampionatu. Posle dva minuta Tijana Jakvoljević je iskoristila igrača više za 2:0. Nemice su smanjile takodje sa igračem više a zatim je Lara Luka ponovo pokazala kvalitet i donela plus dva za kraj prve četvrtine.

Prednost je sačuvana u drugoj četvrtini ali je moglo da bude i ubedljivije. Nada Mandić je izborila peterac za Lukin drugi gol 4:1. Usledila je serija primašaja iz izglednih pozicija. Posle gola Krukenbergove Jelena Vuković je majstorski pogodila za 5:2. Do velikog odmora rival je smanjio sa igračem više. Dobro je počela i treća četvrtina, dva puta je bila prednost od tri gola posle uspešnih poteza i Josifovićke. Nemice se nisu predavale i koristeći greške Srpkinja uspele su da izjednače 1,12 do kraja. Pre izjednačenja Vuković nije iskoristila igrala više a posle izjednačenja u istoj situaciji loše je reagovala Josifović. U poslednju četvrtinu ušlo se egalom 7:7.

Sada je usledio period loše igre Srbije, dekoncentracija i katastrofalan igrač više. Nemice su prvi put povele, izjednačila Josifovićka a 3,26 do kraja još jedan gol protivnika, ispostavilo se pobednosni.Srbija je propustila igrača više, imala 14 sekundi za posledjni napad ali je parabola Jelen Vuković bila bezopasna.

Dejan Jovović:

– Nismo izdržali kada je trebalo da utakmciu privedemo kraju. Očigledno je da ovoj ekipi treba mnogo ovakvih utamica da bi pokazali kvalitet koji imaju,

Ivana Ćorović:

-Dobro smo počele, imale prednost. U odredjenom momentu dogodio se pad i nismo uspele da se vratimo. Nismo ispunile cilj koje smo zacrtale na početku takmičenja.

Nina Josifović:

– Posle tri gola nismo igrale kako treba.Ili psiha ili mentalitet. Očekivali smo bolje ali ne znam da li smo to mogle u ovom trenutku. Završilo se kako se završilo.

Lara Luka:

– Kada su smanjile na gol razlike pali smo. Krenule smo da brzamo. Davale smo sve od sebe u početku, odlična odbrana, smiren napad. Mislim da smo više na kraju grešile nego što su one dobro igrale.

Vladana Klincov:

– Ponovio se Beograd, mislili smo da to ne može da se dogodi. Razočarane smo. Pale smo u trećoj četvrtini i sada je teško bilo šta da se priča. Razočarenje veliko.

SRBIJA: Klincov, Čegar, Pantović 1, Ćorović, Josifović 2, Prica, Luka 2, Mandić, Rudić, Vuković 1, Novaković, Jakovljević 2, Petrović. Selektor: Jovović.

NEMAČKA:Sursajtis, Voseberg 2, Hinz, Egert, I.Dejka 1, G.Dejke 2, Vunder, Fraj 3, Stajfel, Adamski, Gelse, Krukenberg 1, Kersenbom. Selektor: Skiba.