POREZ VATERPOLISKINJA NA STARTU EP

Last Updated: 15/07/2018Autor

VATERPOLO

Srbija je izgubila najvažniju utakmicu na turniru posle dominatne igre u gotov 20 minuta. Imala je nekoliko puta tri gola prenosti ali se od drugog dela treće četrvtine igra raspala i praktivno greškama našeg tima Nemice su došle do pobede vredne plasmana u prvih osaam u Evropi. Odlična prva četvrtina. Klincov je na golu skupila sedam odbrana a napad dug, strpljiv. Za prvi gol Luka je isplivala kontru, izborila peeterac za gol Jovane Pantović, prvi na šampionatu. Posle dva minuta Tijana Jakvoljević je iskoristila igrača više za 2:0. Nemice su smanjile takodje sa igračem više a zatim je Lara Luka ponovo pokazala kvalitet i donela plus dva za kraj prve četvrtine.

Prednost je sačuvana u drugoj četvrtini ali je moglo da bude i ubedljivije. Nada Mandić je izborila peterac za Lukin drugi gol 4:1. Usledila je serija primašaja iz izglednih pozicija. Posle gola Krukenbergove Jelena Vuković je majstorski pogodila za 5:2. Do velikog odmora rival je smanjio sa igračem više. Dobro je počela i treća četvrtina, dva puta je bila prednost od tri gola posle uspešnih poteza i Josifovićke. Nemice se nisu predavale i koristeći greške Srpkinja uspele su da izjednače 1,12 do kraja. Pre izjednačenja Vuković nije iskoristila igrala više a posle izjednačenja u istoj situaciji loše je reagovala Josifović. U poslednju četvrtinu ušlo se egalom 7:7.

Sada je usledio period loše igre Srbije, dekoncentracija i katastrofalan igrač više. Nemice su prvi put povele, izjednačila Josifovićka a 3,26 do kraja još jedan gol protivnika, ispostavilo se pobednosni.Srbija je propustila igrača više, imala 14 sekundi za posledjni napad ali je parabola Jelen Vuković bila bezopasna.

Dejan Jovović:

– Nismo izdržali kada je trebalo da utakmciu privedemo kraju. Očigledno je da ovoj ekipi treba mnogo ovakvih utamica da bi pokazali kvalitet koji imaju,

Ivana Ćorović:

-Dobro smo počele, imale prednost. U odredjenom momentu dogodio se pad i nismo uspele da se vratimo. Nismo ispunile cilj koje smo zacrtale na početku takmičenja.

Nina Josifović:

– Posle tri gola nismo igrale kako treba.Ili psiha ili mentalitet. Očekivali smo bolje ali ne znam da li smo to mogle u ovom trenutku. Završilo se kako se završilo.

Lara Luka:

– Kada su smanjile na gol razlike pali smo. Krenule smo da brzamo. Davale smo sve od sebe u početku, odlična odbrana, smiren napad. Mislim da smo više na kraju grešile nego što su one dobro igrale.

Vladana Klincov:

– Ponovio se Beograd, mislili smo da to ne može da se dogodi. Razočarane smo. Pale smo u trećoj četvrtini i sada je teško bilo šta da se priča. Razočarenje veliko.

SRBIJA: Klincov, Čegar, Pantović 1, Ćorović, Josifović 2, Prica, Luka 2, Mandić, Rudić, Vuković 1, Novaković, Jakovljević 2, Petrović. Selektor: Jovović.

NEMAČKA:Sursajtis, Voseberg 2, Hinz, Egert, I.Dejka 1, G.Dejke 2, Vunder, Fraj 3, Stajfel, Adamski, Gelse, Krukenberg 1, Kersenbom. Selektor: Skiba.