PORAZ VATERPOLISTA U PODGORICI

Last Updated: 21/03/2018Autor

VATERPOLO

Vaterpolisti Srbije su poraženi u Podgorici od Crne Gore ali pitanje pobednika grupe nije rešeno. Crnoj Gori će u narednom kolu u aprilu biti potrebna pobeda od šest golova razlike u Bukureštu. Ovim rezultatom Crna Gora je anulirala minus iz Niša (4:7). Podmladjena Srbija je odlično nosila, posebno u drugom poluvremenu. Da je bilo više koncentracije sreće ali i da su sudije imale drugačiji aršin mogao je ovaj poraz da bude blaži.Srbija je tri minuta pre kraja bila u minusu od jednog gola 9:8. Potom je napravljena greška koja je Ukropini omogućila kontru za 10:8 1,55 do kraja. I dalje je naš tim imao sve u svjim rukama jer i poraz od dva gola je bio ravan pobedi.

U poslednjem minutu Crna Gora je dobila igrača više protiv kojeg se Srbija odbranila. Do kraja utakmice je ostalo 38 sekundi i činilo se da je uspeh tu. Mogao je možda još neki sekund da se lopta čuva. Crnogorci su imali 11 umesto osam sekundi za poslednji napad. Došlo je do duela Randjelovića i protivničkog igrača i čini se da je naš igrač fauliran. Medjutim Randjelović je isključen i kako nije odmah napustio bazen dosudjen je peterac kojeg je Brguljan pet sekundi pre kraja pretvorio u gol i pobedu koja Crnu Goru ostavlja u realnoj prilici da bude prva. Srbija se dugo tražila. Posebno u napadu. Domaćin je imao 8:4 početkom trećeg dela. Rašović i Lazić su smanjili na 8:6. Na gol domaćina reagovao je Mitrović. Subotić je smanjio na 9:8 i onda je usledio opisani finiš.

Dušan Mandić :

– Zaslužen trijumf Crne Gore. Blizu su konačnog uspeha. Ipak moram da kažem da mislim da peterac na kraju nije postojao. Suđenjem nismo zadovoljni ni mi ni oni. O samoj utakmici mogu da kažem da smo posle spavanja u prve dve četvrtine kasnije igrali kako treba.

Viktor Rašović:

– Nismo imali u prve dve četvrtine agresivnost. Tek smo u trećem delu počeli da igramo .Retko, gotovo nikada ne pričam o sudijama ali mislim da su sada preterali u finišu i direktno nas oštetili za prolaz na završni turnir.

Sava Randjelović je bio razočaran, posebno odlukom sudije:

– Crnogorski igrač je mahao rukama, udarao a ja sam dobio isključenje. Hteo sam da se pomerim, ali me je uhvatio za kapicu i povukao ka sebi. Onda je Španac svirao peterac.Neverovatno. Imali smo svoje šanse, izvući ćemo pouku za naredne mečeve.

CRNA GORA: Lazović, Brguljan 3, Banićević, Petković, Radović, Kriještorac, Drašković, Ukropina 3, Ivović 2, Mišić 2, Čučković, Spaić 1, Kandić. Selektor: Gojković

SRBIJA: Rističević, Mandić 2, V.Rašović, Ranđelović, Subotić 1, Lazić 2, Toholj, Drašović, Jakšić 1, Asanović, S.Rašović 1, S.Mitrović 1, Dobožanov. Trener: Stevanović