PORAZ U PRVOJ PROVERI ZA MONDIJAL U RUSIJI

Last Updated: 05/06/2018Autor

FUDBAL

U prvoj od dve provere na pripremama u Austriji pred odlazak na Svetsko prvenstvo u Rusiju, reprezentacija Srbije poražena je u Gracu od aktuelnog prvaka Južne Amerike, selekcije Čilea. Selektor Mladen Krstajić izveo je na teren kombinovani sastav,kako je i najavio, sve u želji da razigra i proveri mogućnosti većeg broja igrača. Tome u prilog i svih šest izmena,koliko ih je bilo dozvoljeno, u nastavku meča. Prvi deo utakmice protekao je u igri bez mnogo prilika, videlo smo ih dve ispred gola Čilea i jednu pred mrežom Stojkovića. Igrala je Srbija dobro, a igrao se 16.minut kada smo videli jednu solo rolu Radonjića, udarac sa nekih 18 metara i odbranu Ariasa. S druge strane uzvratili su Čileanci preko Sagala, u 24.minutu, kada je ostao usamljen na nekih 11 metara od Stojkovića, ali njegov pokušaj završio je pored stative. U smiraj prvog poluvremena u prilici se našao i Kolarov, kapiten je odigrao dupli pas sa Mitrovićem, izborio se za poziciju, uputio udarac ali lopta je prohujala pored stative.

Od prvog minuta nastavka u igru su ušili Milinković – Savić (LJajić) i Matić (Milivojević) a prvu izgledniju šansu videli smo u 52.minutu posle akcije Milinković-Savića i pokušaja Radonjića,ali lopta je završila pored leve stative.Tri minuta kasnije mogao je sudija Aleksandar Harkam da pokaže na jedanaesterac posle starta nad Mitrovićem, ali ono što su videli mnogi na stadionu Merkur Arene, Austrijanac nije.U 64.minutu selektor Krstajić izvršio je još dve izmene, Živkovića i Radonjića zamenili su Kostić i Tadić, a samo minut kasnije Čile je imao solidnu šansu, Valdes je uputio pravu bombu a Stojković je reagovao fantastično i loptu izbacio u korner.

Najbolju priliku Južnoamerikanci su imali u 75.minutu, Fernandes je prošao po boku, a Sagal je promašio ono što se činilo da će biti siguran gol. Pogledala nas je tada sreća, ali s obzirom na uloženi napor i činjenicu da sudija nije dosudio ranije jedanaesterac posle starta nad Mitrovićem, ostao je epilog koji bi možda bio i najpravedniji. Međutim, igrao se 88.minut kada je Maripan iskoristio jednu situaciju pred golom Stojkovića i doneo pobedu svojoj reprezentaciji.

Vredno je na kraju zabeležiti da su prve nastupe u dresu reprezentacije zabeležili Nikola Milenković, Milan Rodić i Luka Jović. Drugu proveru u Austriji naša selekcija igra protiv Bolivije, 9.juna u Gracu od 18,00. Selektor Mladen Krstajić rekao je posle meča sa Čileom da je sve podređeno 17.junu i meču sa Kostarikom…

-Odmarao sam nekoliko iskusnijih igrača, dao sam šansu nekim mlađim momcima Primili smo jeftin gol, poraz nije prijatan ali idemo dalje. Trebali smo da imamo brži pas, da budemo agresivniji u odbrani, možemo još brže da se krećemo bez lopte.Ima tu prostora da se stvari poprave, uradićemo analizu i spremimo se za drugu proveru protiv Bolivije – rekao je srpski selektor.

Debitovali su Milenković, Rodić i Jović, od prvog minuta igrali su i Radonjić, Grujić i Živković…

-Imamo mlade igrače koji poseduju veliki potencijal, nedostaje im iskustva i stvari će biti bolje.Kombinovali smo, mladi igrači samo treba da nastave da rade i sigurno će za njih doći bolje vreme.

Selektor je pohvalio pristup naših igrača…

-Svakom meču prilazimo ozbiljno, igračima ne mogu da zamerim na pristupu, motivaciji i želji. Sve smo podredili 17.junu i prvom meču na Svetskom prvenstvu protiv Kostarike, tako da nastavljamo pripreme i sada je pred nama provera sa Bolivijom – rekao je Mladen Krstajić.

Lepa slika je viđena na kraju meča kada su navijači ovacijama pozdravili naše reprezentativce, a oni im uzvratili poklonima u vidu dresova.

SRBIJA: Stojković, Rukavina, Milenković, Tošić, Kolarov (od 80. Rodić), Grujić, Milivojević (od 46. Matić), Živković (od 64. Kostić), LJajić (od 46. Milinković – Savić), Radonjić (od 64. Kostić), Mitrović (od 84. Jović).Selektor Mladen Krstajić

ČILE: Arias, Albornoz (od 72. Vegas), Roko, Diazn (od. 72. Bizan), Maripan, Fernandes (od 90. Ličnovski), Valdes, Mora (od 64. Enrike), Pulgar, Sagal, Rejes. Selektor Rueda Reindaldo