PORAZ U POSLEDNJIM SEKUNDAMA

Last Updated: 24/03/2018Autor

RUKOMET

Golom Jamine Roberts par sekundi pre kraja, reprezentacija Švedske savladala je selekciju Srbije 31:30 (16:13) u četvrtom kolu kvalifikacione grupe za odlazak na Evropsko prvenstvo u Francusku. Posle dobrih 60 minuta u švedskom Ševdeu, reprezentacija Srbije ostala je na prvom mestu u grupi zbog boljeg međusobnog skora u dvomeču sa Šveđankama (prvi meč u Nišu 30:23).

Prvo mesto i bolju poziciju u junskom žrebu za EP 2018, izabranice selektora Ljubomira Obradovića imaće priliku da overe u poslednja dva kola protiv Farskih Ostrva u gostima (30. maj) i Makedonije (treći jun, kod kuće). Raspucana Katarina Krpež Šlezak (najbolji strelac sa 11 golova) u napadu, dobra odbrana u drugom delu i „ziceri“ koje je zaustavljala Katarina Tomašević, zaustavile su nalet domaćih igračica (20:16), pa su tako Srpkinje do 45. minuta došle do egala – 23:23, a ubrzo i do prednosti od dva gola – 23:25.

Par tehničkih grešaka u samoj završnici, vratili su Šveđanke u život. U poslednjem minutu, Jovana Stoiljković izjednačila je na 30:30, ali je domaći sastav, posle zatraženog tajm-auta, preko levog beka Roberts uspeo da zatrese mrežu Katarine Tomašević i dođe do treće pobede u kvalifikacijama. Pored Krpež Šlezak, u srpskom timu bile su efikasne i Stoiljković, Lavko i Radosavljević sa po četiri gola, dok je domaći sastav predvodila Hagman (8).