PORAZ U LAJPCIGU

Last Updated: 05/04/2018Autor

RUKOMET

Reprezentacija Srbije poražena je od selekcije Nemačke 26:19 (12:7) u prvom prijateljskom odmeravanju snaga u okviru EHF nedelje. Evropski šampioni iz 2016. godine slavili su pobedu pred 5.723 navijača u Areni Lajpcig u utakmici koju su srpski reprezentativci, u jednom novom sastavu predvođeni selektorom Ljubomirom Obradovićem, započeli dobro u napadu i odbrani, što se posle 10 minuta odražavalo i na rezultatu, s obzirom na vođstvo „orlova“ 4:3.

Ključ uspeha Nemaca na večerašnjem meču ležao je u odbranama iskusnog čuvara mreže Silvija Hajnefetera, koji je začarao svoju mrežu u prvom poluvremenu, dozvolivši srpskim rukometašima da postignu samo tri gola u preostalih 20 minuta do odlaska na odmor. Golman Fukse Berlina branio je sve potpomognut i dobrim centralnim blokom svoje odbrane. Vođstvo Nemaca od 12:5 nije previše uticalo na moral srpskog tima, koji se efektnim golovima Vanje Ilića približio na poluvremenu.

Bekovska trojka Nenadić – Krsmančić – Zelenović uspela je sredinom drugog poluvremena da se dostojno suprostavi kvalitetnom domaćinu – bronzanoj reprezentaciji sa prošlih Olimpijskih Igara u Riju. Desni bek srpskog tima smanjio je na 18:14 u 47. minutu što je bio signal klupi Nemaca da zatraži tajm-aut. Tim koji predvodi Kristijan Prokop ušao je snažno u završnicu na krilima podrške sa tribina. U jednom trenutku, Nemc su stigli do 25:16, ali su „Orlovi“ uspeli da serijom golova ublaže poraz.

Drugi meč rivala je na programu u subotu u Dortmundu gde našu reprezentaciju čeka rasprodata dvorana sa 11.000 navijača.

Selektor Ljubomir Obradović:

– Došli smo na ovu turneju sa jednim mladim sastavom, sa puno novih igrača, koji žele da igraju za Srbiju. Borili smo se i dali sve od sebe, želeli smo da pobedimo, ali to je takođe želela i Nemačka. Zadovoljan sam borbenošću svojih igrača, ali moramo još puno da radimo. Puno smo zicera i šansi propustili, da nije bilo tako, rezultat bi bio bolji po nas.

NEMAČKA: Hajnefeter, Volf, Genshajmer 3(2), Vinček 4, Vide 2, Vajnhold 2, Veber (2), Šmit 1, Mihalčik 1, Grecki, Hefner 1, Hornke 1, Kun 3, Muše 2, Pickovski , Kolbaher 3

SRBIJA: Cupara, Ivanišević, Verkić, Ilić 3, Šotić, Nenadić 2, Sretenović 1, Mađar, Krsmančić 1, Zelenović 5, Orbović, Pušica, Vojvodić, Đukić 2, Jevtić, Radivojević 3, Pešić 2, Vujić, Jovanović