PORAZ OD SVETSKIH VICEŠAMPIONA

Last Updated: 18/01/2018Autor

RUKOMET

Reprezentacija Srbije poražena je od Norveške 27:32 (17:17) u prvom meču glavne faze takmičenja na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj. Svetski vicešampioni pokazali su zašto su na prethodna tri velika takmičenja dva puta igrali za medalje, pre svega, u drugom poluvremenu, kada su od samog starta podigli nivo igre koji su „Orlovi“ teško mogli da prate.

Prvo poluvreme počelo je serijom golova u mrežama oba golmana, pa je trenutna inspiracija Norvežanina Bergeruda i Vladimira Cupare sa druge strane, i određivala na čijoj strani će biti prednost. Posle samo devet minuta igre, Srbija je vodila 8:7, da bi Norvežani preko raspucanog Sagosena preokrenula na 8:10 u 12. minutu. Šest odbrana Cupare do kraja poluvremena vratila su „Orlove“ u život posle minusa od tri gola (12:15, 23.), a Milan Jovanović je u 28. minutu preokrenuo na 16:15.

Poslednje vođstvo Srbiji je doneo Bojan Beljanski na startu drugog dela (18:17), nakon čega su Norvežani podigli nivo odbrane i uz Bergeruda između stativa, napravili seriju 5:0 – 18:22. Poslednji priključak viđen je na 22:25 u 44. mnutu, ali je norveški kvalitet, snaga i trčanje odneo prevagu.

Selektor Jovica Cvetković:

– Želim da čestitam Norveškoj na pobedi. Zadovoljan sam sa onim što je moja ekipa pružila na terenu. Da ne zaboravimo igrali smo protiv svetskih vicešampiona posle tri teške utakmice i ne puno dana za odmor. Dok je bilo snage, parirali smo. Igrali smo dobro u fazi napada u nekim segmentima koji su falili ranije. U ovom momentu i okolnostima ovo je dobar rezultat za nas. Imamo četiri dana pauze, za regeneraciju i pripremu naredna dva meča u kojima nećemo ući sa belom zastavom. Pokušaćemo da uradimo što više.

Žarko Šešum:

– Odlučujući momenti desili su se početkom drugog poluvremena, kada su Norvežani postigli seriju lakih golova i napravili razliku. Dali smo maksimum, dobro smo igrali protiv jednog od najboljih timova na svetu i možemo da izvučemo neke pozitivne stvari iz ovog meča.

NORVEŠKA:Sagosen 8, Mirhol 3, Jakobsen, Tonesen 3, Kristensen, Jondal 4, Bjornsen 8(2), Gulerud 1, Sorhajm, Johanesen 1, Saliven 3, Tangen, Rajnkind 1, Bergerud 13 odbrana, Rod, Li Hansen

SRBIJA: Šešum 5, Vujić, Đukić 4, Beljanski 5, Nenadić 4(1), Radivojević, Marković 1, Đorđić, Ilić 2(2), Crnoglavac, Jovanović 2, Zelenović 3, Marsenić 1, Obradović, Cupara 13 odbrana, Ivanišević