PORAZ OD ŠVEDSKE U POSLEDNJIM SEKUNDAMA

Last Updated: 02/12/2018Autor

RUKOMET

Srbija je u drugom kolu Evropskog prvenstva za rukometašice poražena od Švedske s 22:21. Odlična odbrana Srbije napravila je razliku u prvom poluvremenu. U tom segmentu igre briljirale su Slađana Pop Lazić i Dragana Cvijić, koje su u periodu od 17. do 27. minuta gotovo u potpunosti paralisale napad Šveđanki, koje su postigle samo dva gola, a izabranice selektora Ljubomira Obradovića otišle sa 7:7 na 13:9. Sjajne šuterske role Katarine Krpež Šlezak i Sanje Radosavljević doprinele su raznovrsnoj igri u napadu, koji je dobro funkcionisao sve dok se u poslednja tri minuta nije ušlo u problem sa isključenjima. Srpkinje su završile prvi deo sa dva igrača manje, a Šveđanke su se približile na 13:11.

Par grešaka na startu drugog poluvremena, ali i raspoložena Filipa Iden na golu Šveđanki, u potpunosti su vratili rivala u meč, koji je u 36. minutu poveo 14:13 zaključivši seriju 7:0, što je bio signal da selektor Obradović zatraži tajm-aut. Vezale su Lekić i Kržeš Šlezak dva gola, preokrenule na 15:14, razbranila se i Marija Čolić, ali je sa druge strane Iden bila gotovo pa nesavladiva. Dolazile su do pozicije za gol srpske igračice, ali je iskusna Šveđanka donela prevagu za 17:19 u 49. minutu.

Boljitak u srpskom napadu donela je mlada Aleksandra Vukajlović, a na njenu asistenciju Dijana Radojević je izjednačila na 19:19 u 53. minutu. Odgovornost su na drugom strani preuzele najiskusnije Roberts i Gulden i dovele svoj tim na 19:21 tri minuta pre kraja. Slađana Pop Lazić uspela je da smanji na 20:21. Dragana Cvijić pogađa stativu u 59. minutu, ali Jelena Lavko uspeva da izjednači 30 sekundi pre kraja. Gol odluke postigla je Alm par sekundi pre kraja.

SRBIJA:  Radosavljević 4, Krpež Šlezak  7 (6), Lekić 1, Števin, Lavko 2, Kovačević, Nikolić, Radojević T , Pop Lazić 3 , Radojević D 1, Vukajlović, Tomašević pet odbrana, Stoiljković 3, Cvijić, Čolić, Dmitrović

ŠVEDSKA: Bundsen, Iden, Melegard 3, Stromberg 1, Blom 1, Roberts 1, Sand, Lundstrom, Gustin 3, Lagerkvist 2, Gulden 4 (2), Blomstrand 1, Hagman 1, Masing, Jakobsen, Alm 5