PORAZ OD OLIMPIJSKIH ŠAMPIONKI

Last Updated: 09/12/2018Autor

RUKOMET

Reprezentacija Srbije poražena je od selekcije Rusije 25:29 (13:16) u prvom kolu glavne faze takmičenja na EP 2018, ali i pored toga zadržala je šanse za visok plasman.

Obe reprezentacije bile su napadački raspoložene na startu duela. Dosta trčanja sa jedne i druge strane, otvorilo je puno prilika u kontranapadima, a Srbija je na isteku 10. minuta preko Katarine Krpež Šlezak povela 4:3. Ekipe su u egalu ostale još desetak minuta, kada je ruska odbrana predvođena raspoloženom Anom Sedojkinom između stativa napravila seriju 5:0 koja je olimpijske šampionke odvela na 14:9 (24.). Uspeo je Ljubomir Obradović da konsoliduje redove, a posle 13:16 propuštena je šansa da se Srpkinje još više približi na odlasku u svlačionicu.

Dobro su Srpkinje otvorile drugo poluvreme, ubrzo je došla šansa za priključak do rezultata 16:18, ali su Ruskinje ponovo zagospodarile terenom. Puno lakih golova postigla je ekipa Evgenija Trefilova, pa je Obradović bio primoran da zatraži tajm-aut kod rezultata 17:22 u 42. minutu. Nisu se predale Krpež Šlezak i drugarice, vodila se borba na svakom delu terenu, ali su Ruskinje u 51. minutu bile na istom odstojanju +5 – 22:27.

Do kraja meča, olimpijske šampionke iz Rija nisu dozvolile bilo kakvo iznenađenje…

Selektor Ljubomir Obradović ovako je video poraz od Rusije 25:29 u prvom kolu glavne faze takmičenja na EP 2018

– Čestitam reprezentaciji Rusije na pobedi. Poraženi smo od olimpijskog šampiona, jako dobro fizički i psihološki pripremljenog tima. Kao da je važnost meča uticala na tim da ne pruži svoj maksimum. Rekao sam devojkama, imamo 24 sata da se raduje, imamo 24 časa da tugujemo, ali sutra je novi meč i daćemo sve od sebe protiv Crne Gore. Biće to komšijski derbi, meč prestiža – rekao je Obradović na konferenciji za medije.

Naredni meč Srbija igra sa Crnom Gorom u ponedeljak u 21.00.

SRBIJA: Radosavljević 1, Krpež Šlezak 7, Lekić 2, Števin 2, Lavko 2, Kovačević, Nikolić, Radojević T 1, Pop Lazić 1, Radojević D 1, Vukajlović, Tomašević, Stoiljković 5, Cvijić 2, Čolić, Dmitrović

RUSIJA: Sedojkina, Trusova, Kuznjecova 2, Kočetova, Dmitrieva 7, Sen 3, Vjakireva 6, Sudakova 3, Samokina 1, Makeeva, Malašenko 2, Managarova 4, Skorobogačenko, Petrova, Frolova 1, Snopova