PORAZ OD HRVATA U SISKU

Last Updated: 12/03/2019Autor

VATERPOLO

Vaterpolisti poraženi su od Hrvatske sa 12:9 (1:0, 4:4, 5:2, 2:3) u poslednjem kolu Grupe D Kupa Evrope. Srećom, derbi nije imao rezultatski značaj, jer su se obe selekcije plasirale na finalni turnir od 5. do 7. aprila u Zagrebu, gde će „delfini“ razigravati sa Španijom i Grčkom. Evropski prvaci su protiv nadahnutih „barakuda“ odigrali loše i igrača više, i igrača manje. Naročito su se mučili u napadu, što su raspoloženi Joković i društvo umešno kažnjavali i sredinom treće četvrtine prelomili svetski klasik u svoju korist. Ipak, „delfini“ imaju dovoljno vremena da isprave sve greške do finalnog turnira Svetske lige od 18. do 23. juna u Beogradu, gde pobednik vadi kartu za Olimpijske igre u Tokiju.

Dejan Savić je pohvalio organizaciju i čestitao Hrvatima na pobedi:

– Uspeli smo da odgovorimo na agresiju Hrvatske u početku ali to nismo nagradili dobrom realizacijom igrača više. Oni su tu bili bolji, Kraj treće četvrtine i cela četvrta se svela na jurnjavu rezultata a tu su Hrvati bili psihički snažniji.

Kapiten Filip Filipović je takodje pohvalio domaćina i istakao:

– Čestitam Hrvatima na zasluženoj pobedi. Kada igraju dve ovakve ekipe uvek su oštri dueli, velika je borba. Oni su bili bolji, smireniji i zasluženo pobedili. Nije lako igrati ovakve utakmice posebno kada direktno sa klupskih mečeva dodješ u reprezentaciju. Organizacija vrhunska i vidimo se u Zagrebu.

Andrija Prlainović:

– Dobra odbrana u početku nije nagradjena vodjstvom jer nam nije išao igrač više. Bilo je i dobrih stvari. Kada smo ušli u zaostatak nismo uspeli da se vratimo. Nije lako bilo ni nama ni njima umor je tu. Ali tako je kako je.

HRVATSKA: Bijač, Macan 2, Fatović, Lončar, Joković 4, Buljubašić, Vukičević 2 Bušlje 1, Miloš 1, Vrlić 1, Šetka, Garsija 1 , Marcelić. Selektor: Tucak.

SRBIJA: G.Pijetlović, Mandić 2, Rašović, Ranđelović, Ćuk, D.Pijetlović, Vico, Aleksić 1, Jakšić, Filipović 2, Prlainović 2, S.Mitrović 2, B.Mitrović. Selektor: Savić