PORAZ OD DOMAĆINA NA STARTU

Last Updated: 13/01/2018Autor

RUKOMET

Reprezentacija Srbije poražena je na startu Evropskog prvenstva u Hrvatskoj. Domaća selekcija bila je bolja od naše državnog tima 32:22 (14:9) u prvom kolu grupe B u Splitu. U uzavreloj atmosferi pred 11.000 domaćih navijača, „Orlovi“ su bili ravnopravan rival u uvodnih 25 minuta utakmice. Bili su izabranici selektora Jovice Cvetkovića na korak od protivnika u 24. minutu (10:9), ali je serija Hrvatske odvojila domaći sastav, ispostaviće, se do kraja meča.

Pokušavali su srpski rukometaši, pre svega, zahvaljujući Petru Nenadiću u napadu, da smanje rezultatski minus tokom drugog poluvremena, ali im to domaći rukometaši nisu dozvolili. Razlika se kretala od pet do sedam golova, da bi tim Line Červara meč završio još ubedljivije.

Lino Červar:

– Čestitam mojim igračima na dobroj utakmici. Moram pohvaliti i publiku koja je došla iz svih krajeva Hrvatske. Hvala Splitu i Dalmaciji na ovoj fantastičnoj podršci našem timu. Bila je to jedna lepa predstava, promocija dobra, zahvaljujući protivniku, koji je pružio jako dobru igru u prvom poluvremenu. Čestitam Srbiji na držanju, fer pleju i odličnom odnosu sa našim igračima. Glavna karakteristika naše pobede je bila tranzicija i kontranapppad. Šteta što je tu lepu utakmicu pokvarila povreda Duvnjaka. Izgleda da je list u pitanju. Ovo je samo jedna pobeda i ništa više. Za dva dana igramo sa Islandom koji je odigrao odlično.

Selektor reprezentacije Srbije, Jovica Cvetković:

– Čestitam Hrvatskoj na pobedi, publici koja je došla u velikom broju, mojoj ekipi na angažovanju. Pokušali smo da pariramo Hrvatksoj i to je bilo jako dobro u dvadeset minuta. Hteli smo da iskombinujemo posle priprema koje su delimično obavljene sa mnogo povreda. Odigrali smo korektno, ne krivim golmane, pred njima je budućnost. Mladi su. Zaboravljamo ovaj meč, okrećemo se narednom protivniku.

Nemanja Zelenović:

– Čestitam reprezentaciji Hrvatske na pobedi, igrali su dobro. Imali smo dobru igru u prvih 25 minuta, ali Hrvatska je bila na nivou više. Moramo da zaboravimo ovaj meč koji nismo najbolje odigrali. Igramo sa Šveđanima, koji su i pored poraza, odlična ekipa. Razgovaraćemo i igrati mnogo bolje. Daćemo sve od sebe da se plasiramo u drugi krug.

HRVATSKA Alilović, Stevanović – Mihić 2, Duvnjak 2, Stepančić 6, Kopljar 1, Vori 1, Gojun, Horvat 4, Karačić 1, Mandalinić 2, Štrlek 6, Čupić 2, Musa 1, Mamić, Cindrić 4.

SRBIJA Cupara, Ivanišević – Šešum 2, Vujić, Đukić, Beljanski 1, Nenadić 6, Radivojević 1, Marković2, Đorđić, Ilić 3, Jovanović, Zelenović 5, Marsenić 1, Vujin 1, Obradović.