PORAZ OD AUSTRALIJE

Last Updated: 15/04/2019Autor

HOKEJ NA LEDU

Posle fantastične igre i velike pobede na startu protiv Hrvatske (3:1), reprezentacija Srbije pomalo neočekivano izgubila je u drugom kolu Svetskog prvenstva Druge divizije A grupa. Srpski oklopnici su poraženi od Australije sa 3:2 (2:1, 1:0, 0:1), iako su imali vođstvo.

Srbija je povela već u četvrtom minutu, a strelac je bio Mićo Dragutinović na asistenciju Alekse Lukovića. Međutim, iako su Australijanci u 12. minutu imali igrača manje na ledu, uspeli su da dođu do izjednačenja, a gol je postigao Armstrong. Samo četiri minuta kasnije Australija je napravila potpuni preokret, a mrežu je zatresao Virjasov.

Stefan Ilić zaradio je isključenje početkom druge trećine, a brojčanu prednost na ledu Australijanci su iskoristili preko Vudmana i tako su u 27. minutu došli do dva gola prednosti – 3:1. Tračak nade našim hokejašima vratio je Mirko Đumić u 46. minutu pošto je pak smestio u mrežu nakon asistencije Marka Dragovića. Ali, više od toga naši hokejaši nisu uspeli da urade.

U ostalim mečevima drugog kola Hrvatska je pobedila Kinu 7:0, dok je Španija bila bolja od Belgije 4:2. U četvrtak je na programu slobodan dan, a naredni protivnim Srbije je Kina. Taj meč je zakazan za petak, 12. april sa početkom u 20 sati.