It seams that you haven't connected with your Twitter account
26 February, 2024
PočetnaVesti naslovnaPORAZ KADETA PROTIV NEMAČKE

PORAZ KADETA PROTIV NEMAČKE

FUDBAL

Kadetska reprezentacija Srbije (generacija 2000.) odigrala je drugi meč u Grupi C, na UEFA Evropskom prvenstvu U-17 u Hrvatskoj i doživela poraz od Nemačke 1:3 (0:2). Posle startne pobede u duelu sa Republikom Irskom (1:0), izabranici selektora Perice Ognjenovića namerili su se na snažnog i zrelog protivnika, koji je bio konkretniji, efikasniji i srećniji. Nisu naši reprezentativci, ni u jednom periodu meča u Kostreni, bili inferiorni u odnosu na rivala… Naprotiv, dominirali su na terenu, promovisali ideju i kreaciju, ali je realizacija, naročito u prvom delu, zakazala. Sa druge strane, Nemci su teško dolazili do gola, ali lako su ih postizali?! Prvi sa penala, u 7. minutu, i to posle greške golmana Gordića, a drugi i treći, u 39. i 61. minutu, nakon mlakih reakcija srpske odbrane u našem šesnaestercu.

Početkom drugog dela, opet je lopta najčešće i najduže bila u nogama našeg tima. Dominacije je trajala, ali bez neke silne opasnosti po rivala. Mladi Nemci pokazali su zrelost, bili su strpljivi i direktniji, kontrolisali igru i u 61. minutu odlučili da reše pobednika pre kraja. Kratki pritisak na gol Srbije, za laka dodavanja i još lakšu egzekuciju za ubedljivih 3:0.

Ipak, nekakva uteha stigla je u 75. minutu kada je Stuparević, posle opravdano dosuđenog jedanaesterca, smanjio prednost Nemaca za konačnih 1:3 (0:2). Sledeći meč naši kadeti će odigrati protiv vršnjaka iz BiH, u sredu, 10. maja od 12.00 časova, i biće u prilici da, kao drugoplasirani, izbore plasman u četvrtfinale i dalji put kroz finalni turnir Evropskog prvenstva u Hrvatskoj.

SRBIJA: Gordić, Kostić, Ilić, Marković, Pavlović, Janković, Gavrić (od 68. Nešković), Stuparević, Đerlek (od 62. Zuvić), Kamenović, Tedić (od 76. Zvekanov).

NEMAČKA: Plogman, Hakethal, Boler, Majetčak, Jastržembski, Keitel, Ludevig (od 70. Beker), Mai, Jeboa, Arp (od 54. Hotman), Abučabaka (od 63. Nicl).