PORAZ KADETA PROTIV NEMAČKE

Last Updated: 07/05/2017Autor

FUDBAL

Kadetska reprezentacija Srbije (generacija 2000.) odigrala je drugi meč u Grupi C, na UEFA Evropskom prvenstvu U-17 u Hrvatskoj i doživela poraz od Nemačke 1:3 (0:2). Posle startne pobede u duelu sa Republikom Irskom (1:0), izabranici selektora Perice Ognjenovića namerili su se na snažnog i zrelog protivnika, koji je bio konkretniji, efikasniji i srećniji. Nisu naši reprezentativci, ni u jednom periodu meča u Kostreni, bili inferiorni u odnosu na rivala… Naprotiv, dominirali su na terenu, promovisali ideju i kreaciju, ali je realizacija, naročito u prvom delu, zakazala. Sa druge strane, Nemci su teško dolazili do gola, ali lako su ih postizali?! Prvi sa penala, u 7. minutu, i to posle greške golmana Gordića, a drugi i treći, u 39. i 61. minutu, nakon mlakih reakcija srpske odbrane u našem šesnaestercu.

Početkom drugog dela, opet je lopta najčešće i najduže bila u nogama našeg tima. Dominacije je trajala, ali bez neke silne opasnosti po rivala. Mladi Nemci pokazali su zrelost, bili su strpljivi i direktniji, kontrolisali igru i u 61. minutu odlučili da reše pobednika pre kraja. Kratki pritisak na gol Srbije, za laka dodavanja i još lakšu egzekuciju za ubedljivih 3:0.

Ipak, nekakva uteha stigla je u 75. minutu kada je Stuparević, posle opravdano dosuđenog jedanaesterca, smanjio prednost Nemaca za konačnih 1:3 (0:2). Sledeći meč naši kadeti će odigrati protiv vršnjaka iz BiH, u sredu, 10. maja od 12.00 časova, i biće u prilici da, kao drugoplasirani, izbore plasman u četvrtfinale i dalji put kroz finalni turnir Evropskog prvenstva u Hrvatskoj.

SRBIJA: Gordić, Kostić, Ilić, Marković, Pavlović, Janković, Gavrić (od 68. Nešković), Stuparević, Đerlek (od 62. Zuvić), Kamenović, Tedić (od 76. Zvekanov).

NEMAČKA: Plogman, Hakethal, Boler, Majetčak, Jastržembski, Keitel, Ludevig (od 70. Beker), Mai, Jeboa, Arp (od 54. Hotman), Abučabaka (od 63. Nicl).