PORAZ I OD RUSKINJA

Last Updated: 16/07/2018Autor

VATERPOLO

Prevelika je razlika u klasi. Još kada se doda nesrećan poraz od Nemica, ovakav ishod je očekivan.Srpkinje su se borile koliko su mogle ali je sve bilo u rukama sjajnog rivala. Dva srpska gola su delo Jovane Pantović odlična šrauba za 1:3 i Nađe Novaković takodje na egektan način za 2:15. Posle dve jake četvrtine Ruskinje su se malo opustile u trećoj a zatim u poslednjih osam minuta zaigrale svom snagom. Jovović je podelio minutažu golmanima i one su skoro podelile golove, Klincov 14, Petrović 13. Za 27 golova Ruskinje su šutirale 39 puta dok su naše igračice pogadjale svaki deveti put. I Jovana Pantović je dobila udarac u glavu, vratila je i dobila isključenje sa pravom zamene.

Dejan Jovović je istakao:

– Ovo je pokazatelj rada profesionalnih igračica Ruskinja i naših devojaka koje treniraju četiri pet puta nedeljno po 90 minuta. To je bilo evidentno od početka. Sada se okrećemo utakmicama sa takodje jakim rivalima da bi nadam se sa Turskom bile uspešni i igrali za deveto mesto.

Vladana Klincov:

– Ovakve utakmice su uvek teške posebno posl onakvog poraza od Nemačke. Nismo imale pritisak, sada pokušavamo da kroz ovakve utakmice napredujemo. I to je dobro. Rezultat naravno nije sjajan ali znači što smo igrali sa njima

Andjela Petrović:

– Izgubile smo snagu na kraju i razlika je ispala previsoka. Trudile smo se da zaboravimo Nemačku, svaka utakmica je važna i moramo da izdržimo i borimo se do kraja.

Jovana Pantović:

– Teško je igrati posle Nemačke. Baš smo to sa mukom preživele. Udarac ? Malo su me udarile, reagovala sam, nisam izdržala.

SRBIJA: Klincov, Čegar, Pantović 1, Ćorović, Josifović, Prica, Luka, Mandić, Rudić, Vuković, Novaković 1, Jakovljević, Petrović.

RUSIJA: Verhogladova, Vakitova, Prokofjeva 3, Karimova 4, Borisova 1, Gorbunova 2, Seržantova 3, Simanovič 7, Timofejeva 2, Čurzina, Ivanova 2, Rizkova 3, Karnuh.