PORAZ I OD BRAZILA

Last Updated: 14/01/2019Autor

RUKOMET

Reprezentacija Srbije poražena je od selekcije Brazila 22:24 (11:14) u trećem kolu grupe A na Svetskom prvenstvu u Berlinu i tako umanjila šanse za plasman u glavnu fazu takmičenja. Nisu imali rešenja u napadu na agresivnu odbranu Brazilaca najbolji srpski rukometaši na startu meča. I kada su dolazili u priliku ispred gola je stajao razbranjeni Terkariol, pa su Brazilci do tajm-auta Nenad Peruničića sa 3:2 došli do 3:5 u 11. minutu. Menjao je srpski selektor opcije u bekovskoj liniji, ali nije išlo. Na gol se čekalo punih 13 minuta, kada je Lazar Kukić svojim prvim golom prekinuo seriju 7:0 Brazilaca (4:9, 19.) i najavio bolju završnicu poluvremena. Mijajlo Marsenić je sa dva vezana gola podigao moral ekipe. Dejan Milosavljev je upisao prve odbrane na Prvenstvu, a Bogdan Radivojević bio precizan da Orlovi sa 7:13 dođu na podnošljivih -3 na odlasku u svlačionicu – 11:14.

Golovima Mošića i Vujića Srbija je došla na -2 u 33. minutu (13:15), ali se u pokušaju preokreta isprečio brazilski čuvar mreže Almeida sa par odbrana „zicera“. Žoze Toledo vodio je Brazilce do 13:18 u 38. minutu, ali je priključak uhvaćen golovima Draška Nenadića. Nisu se predavali Orlovi, serja odbrana Dejana Milosavljeva dala je sigurnost srpskoj odbrani. Nemanja Ilić je iskoristio sedmerac za priključak na 20:22 u 54. minutu.

Borges pogađa stativu iz sedmerca, a srpski kapiten koristi šansu da sa linije sedam metara smanji na 21:22. Dve šanse za izjednačenje nisu iskoristili izabranici Nenada Peruničića. Miljan Pušica je dobio crveni karton, tako da je u poslednja dva minuta srpski tim ušao rezultatski oslabljen. Peruničić je pozvao na poslednji dogovor minut i 36 sekundi pre kraja. Greška Stefana Vujića donela je šansu Brazilcima da postignu gol u praznu mrežu 21:23, ali je u sledećem napadu Mijajlo Marsenić pogodio. Klupa Brazila odreagovala je tajm-autom 21 sekundu pre kraja. Langaro je pogodio za pobedu u poslednjem napadu.

SRBIJA: Pušica 1 , Vorkapić, Orbović 1 , Vujić 1, Verkić četiri odbrane, Radivojević 5, Nenadić 2, Ilić N 4, Mošić 1, Ilić V, Nikolić, Kukić 1, Milić 1, Marsenić 5, Obradović, Milosavljev 10 odbrana

BRAZIL: Terkariol devet odbrana, Almeida pet odbrana, Tekseira, Valadao 1, Toledo 5, Santos 2, Pocer 1, Borges 4, Ćufa 4, Tekseira V 1, Novais, Ponciano, Langaro 4, Nantes, Hakbart 1, Rodrigez 1