PORAZ BEZ POSLEDICA

Last Updated: 27/10/2019Autor

Ženska kadetska reprezentacija Srbije poražena je u 3.kolu prvog kruga kvalifikacija za plasman na Prvenstvo Evrope od Češke – 1:2(0:2), ali izabranice selektora Dragiše Zečevića obezbedile su još ranije plasman u elit rundu kvalifikacija. Posle dve uvodne pobede, protiv Gruzije i Ukrajine, naše devojke pretrpele su poraz od Češke, ali po svemu prikazanom tokom turnira u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi (jedan meč igrao se u Zemunu), Srbija ima pravo na optimizam u elit rundi kvalifikacija koje  se igraju u prvoj polovini iduće godine. Čehinje su bolje ušle u meč i povele već u ranoj fazi utakmice, a do kraja poluvremena uspele su da dupliraju prednost. U nastavku je Srbija bila bolji rival, ali osim gola Anastasije Ćirić. Devojke nisu uspele da stignu do izjednačenja.

SRBIJA: Eremić, Stojanović, Beronja, Grujić, Kučinar (od 77. Đokić), Milošević (od 46. Rajić, od 88. Žarković), N.Čavić, Stevanović (od 46. Sremčević), M.Čavić, Ćirić, Andrić (od 77. Obradović).

ČEŠKA: Berankova, Huvarova, Ohlidalova, Kubickova, Ježkova, Čordaš, Kočanova, Pouvova (od 90. Černa), Dušačkova (od 76. Pavličkova), Čanova (od 82. Pražienkova), Strižova (od 90. Breškova).