PODMLAĐENIM “DELFINIMA” BRONZA U BERLINU

Last Updated: 16/09/2018Autor

VATERPOLO

Srpska reprezentacija je nastavila kontinuitet osvajanja medalja. U Berlinu, u susretu za bronzu na Svetskom kupu pobedjena je Nemačka 15:9. Samo su u početku Nemci parirali (2:2). Rističević je zatim odbranio peterac Štamu a u napadu je blistao Nemanja Vico. Do kraja prve četvrtine postigao je dva gola, iznudio peterac. Nemci se više nisu vraćali u igru. Početkom trećeg dela bilo je 10:4 za Srbiju. Dva uzastopna gola domaćina kao da su naljutima naše igrače pa je bilo 13:6, 14:7. Turnir u potpunosti uspeo za srpske igrače. Medalja je osvojena a što je najvažnije ova ekipa ima veliki potencijal. Srpski vaterpolisti su bili zadovoljni posle pobede protiv Nemačke i osvajanja bronzane medalje:

– Najvažnije je da ova ekipa ima budućnost. Iza nas je leto sa tri osvojene medalje i taj kontinuitet je važan – bio je kratak Dejan Savić, selektor tima.

Gavril Subotić je sa 17 golova najefikasniji igrač turnira:

– Siguran sam da ovaj tim ima veliki potencijal. Vreme je na našoj strani i jedva čekam da ponovo dobijemo šansu.

Viktor Rašović je rekao:

– Žao mi je zbog poraza u polufinalu. Izvukli smo pouke i zasluženo savladali Nemačku. Medalja je medalja i moram da kažem da je pravo zadovoljstvo bilo igrati sa ovim momcima.

Golmani su odradili dobar posao. Dimitrije Rističević kaže:

– Trebalo je naći snage posle poraza u polufinalu. Ipak, kada je počela utakmica videli smo da sve zavisi od nas. Odigrali smo dobru odbranu i problema nije bilo.

Lazar Dobožanov je dodao:

– Medalja je medalja, imamo potencijal ali mislim da vredimo i da možemo mnogo više.

Ognjen Stojanović slično razmišlja:

– Imali smo naviši cilj. Na kraju medalja je medalja. Verujem da možemo da budemo još kvalitetniji i da ćemo svaku narednu priliku znati da iskoristimo.

SRBIJA: Rističević (12 odbrana), Mandić 1, V.Rašović 2, Ranđelović 1, Subotić 2, Lazić 2, Vico 4, Jakšić, Asanović, Stojanović, S.Rašović 3.

NEMAČKA: Šenkel (8 odbrana), Ribel,  Real 3, Prus, Jungling , Strelecki 2, Šulc 1, Štam 1, Cuk, Restović 1, Ejdner 1.