POČELA SA RADOM APLIKACIJA „SAMO SPORT“ SPORTSKOG SAVEZA BEOGRADA

Last Updated: 09/12/2016Autor

SSAB

Odskora je počela sa radom Aplikacija „Samo sport“ Sportskog saveza Beograda. Ona je namenjena za dobijanje podataka – izveštaja i evidencije sportskih terena prema geografskoj lokaciji na teritoriji grada Beograda. Koristeći GPS u uređaju, klijenti dobiju izveštaj o najbližim sportskim objektima od interesa na mapi. Aplikacija takođe ima mogućnost da obezbedi klijentu i da pretraži objekte po interesnim grupama i to: fudbal -veliki – mali, rukomet, košarka, odbojka, vaterpolo, plivanje, tenis, veslanje, kajak, kanu, atletika, streljaštvo, biciklizam i sportska rekreacija – fitnes klubovi -wellness i spa centri, bez obzira na kojoj se lokaciji nalazi i to tako da, ukoliko klijent traži neki sportski objekat a ne upiše deo grada koji ga interesuje, aplikacija automatski koristeći GPS u uređaju prepozna poziciju i prikaže zumirano objekte koji su u blizini, s tim da ukoliko poveća mapu vidi sve objekte po interesnoj grupi. Kad klijent izabere objekat na mapi pojave se detaljna obaveštenja o objektu i slike.

Aplikacija omogućava klijentu da može da unese podatke – predloži mesto od interesa, sa opisom i slikom. Podaci koje predloži klijent skladište se u privremenu bazu do odobrenja administratora. Nakon odobrenja (provera pozicije i podataka) od strane administratora, svi podaci se smeštaju u bazu koji su dostupni ostalim klijentima. Aplikacija bude realizovana i u veb arhitekturi i u mobilnoj platformi, sa centralnom bazom podataka MySQL, dok klijenti na svojim radnim stanicama koristE internet pretraživač za pristup aplikacijama i to za mobilne platforme (Android, iOS, Windows mobile), kao i za PC i MAC platforme.

Kasniju dopunu baze podataka vrše samo registrovani klijenti (korisnici aplikacije), sa ciljem da se prikupe podaci o sportskim objektima u privatnom vlasništvu (pozicija, opis, slika i lični podaci samog klijenta koji prijavljuje mesto), odobravanje podataka vrši administrator. U okviru aplikacije treba razlikovati tri grupe korisnika. Prva grupa korisnika je neregistrovani korisnik, koji može samo pretraživati mesta od interesa, ali ne može dodavati nova.

Druga grupa korisnika je registrovani korisnik (u bazi se nalaze podaci o korisniku, mail adresa i broj telefona), koristi besplatnu verziju aplikacije u kojoj ima prostor za reklame i može uneti mesto od interesa, ali ne može za to mesto dodati slike. Treća grupa korisnika je registrovani korisnik (u bazi se nalaze podaci o korisniku, mail adresa i broj telefona), koristi plaćenu verziju aplikacije, nema prostor za reklame i može uneti mesto od interesa, kratak opis mesta, radno vreme i postaviti 5 slika za to mesto. Besplatna verzija aplikacije ima reklamni prostor koji preuzima reklame sa servera, dok plaćena verzija ne sadrži reklamni prostor. Ako se klijent ne registruje, može samo gledati objekte na mapi, bez mogućnosti dodavanja novih.

Sportski savez Beograda poziva sve svoj članove da instaliraju aplikaciju i da unesu podatke o svojim lokacijama, jer na taj način omogućavaju da ih najlakše pronađu na mapi Beograda.samo-sport