POBEDNIČKI PRVENAC VATERPOLISKINJA U BARSELONI

Last Updated: 21/07/2018Autor

VATEROLO

Srpske vaterpolistkinje su stigle do prve pobede na Evropskom prvenstvu. Odličnom odbranom tokom utakmice I najboljom igrom u napadu u dosadašnjem delu turnira. U ponedeljak im predstoji borba za deveto mesto sa pobednikom susreta Izrael – Hrvatska. Ekipi je medju prvima čestitao predsednik Viktor Jelenić koji je pred sam početak stigao u Barselonu

U prvoj četvrtini je sve funkcionisalo kako treba. Ivana Ćorović je zaustavila opasnu Kusovu a u napadu su pogadjale Luka, Vuković I Pantović. U finišu druge četvrtine upisala se Tijana Jakovljević. Turkinje su došle do daha u trećem delu sa dva brza gola Odgovorile su I vratil mir u ekipu Jovana Pantović I u samom finišu Nina Josfović.

Kada su Luka I Jakovljević povećale prednost na 8:3 sve je bilo rešeno. Rival je uspeo da smanji na 8:6 1,0 do kraja a onda je Nada Mandić lepim potezom rešila meč.

Jovana Pantović:

– Kontre su funkcionisale I povele smo 3:0 Bilo je posle opuštanja ali smo mirno privele utakmicu kraju. Verovala sam u ekipu .

Kapiten Ivana Ćorović je bila zadužena za Kusovu koja je proradila kada je već sve bilo gotovo.

– To je bio naš plan. Zadovoljna sam pobedom ali ponovili smo lose stvari da kada povedemo počnemo da brzamo. Pravimo greške I protivnika vraćamo u igru. Nisam verovala da Turkinje mogu da naprave preokret kao Nemice.

Lara Luka o svojoj najboljoj utakmici na turniru :

– Draga mi je pobeda, jači smo od njih. Greške nas nisu skupo koštale ali neka bolja ekipa bi to naplatila. Kod 4:2 setila sam se Nemica, ali nismo se pogubile.

Selektor Dejan Jovović je bio zadovoljan:

– Ispoštovali smo dogovoreno. Pored odbrane u napadu nije bilo srljanja kao ranije. Postojao je pritisak zbom važnosti utakmice. Nisu gubile glavu kada su Turkinje stizale.

SRBIJA: Klincov, Čegar, Pantović 2, Ćorović, Josifović 1, Prica, Luka 2, Mandić 1, Rudić, Vuković 1, Novaković, Jakovljević 2, Petrović.

TURSKA: Adinlik, Viša, Burali, Temel, Kose, Čolak, Ozgumus 2, Elma 1, Altam, Kus 3, Čengiz, Duran, Baki.