PLJUŠTALE POHVALE U MIRNI

Last Updated: 23/07/2019Autor

Slovenački gradić Mirna od 16. do 22. jula 2019. bio je domaćin Regionalnog projekta – Slovenija 2019 na kojem je treniralo oko 30 mladih reprezentativaca iz tri zemlje – Slovenije, Hrvatske i Srbije. Našu zemlju na na ovom tradicionalnom trening kampu predstavljali su Aleksandar Jovičić, Marija Sudimac, Sara Lončar, Sanja Perić, Anđela Vitman i Mihajlo Tomić i trener Ilija Pavlović, koji je preneo utiske iz Slovenije.

“Glavni trener kampa bio je Slovenac Rok Trampuz, s tim što je prva dva dana treninge držao pomoćni trener malezijskog nacionalnog tima Salim Simion. On nam je pokušao da nam dočara kako se radi u zemlji koja važi za svetskog badminton kolosa, pokazavši nam neke nove trenažne metode. U periodu dok je Simion boravio u Mirni radilo se najviše individualno, a na “meniju” su bili treninzi za singlove i dublove. U drugom delu kampa akcenat je bio na uigravanju takmičara za Evropsko prvenstvo do 17 godina koje se održava krajem avgusta u Poljskoj”, istakao je Pavlović.

Po njegovim rečima svi srpski igrači su bili maksimalno posvećeni svakom treningu i zasluženo su poneli epitet najboljih i najkvalitetnijih pojedinaca na kampu.

“Prezadovoljan sam kako su naši igrači odradili čitav kamp, a imponuje da su dobili ogromne pohvale od svih trenera, uključujući i Malezijca Simiona, čijem su se sistemu treninga odlično prilagodili. U svakom slučaju konstantan je ogroman napredak u igri, a s pravom možemo da kažemo da imamo jednu od najboljih skupina igrača u ovoj uzrasnoj kategoriji. Naravno, i dalje postoje prostor i kapacitet za napredak, na čemu ćemo i raditi u narednom periodu”, kazao je Pavlović koji se zahvalio domaćinu na dobroj organizaciji kampa i na izvanrednom gostoprimstvu koje je učinilo da srpskom timu boravak u Sloveniji ostane u najlepšem sećanju.

Vlada Republike Srbije – Ministarstvo omladine i sporta obezbeđivanjem neophodnih finansijskih sredstava u značajnoj meri je doprinelo učešću srpskog tima u Regionalnom projektu – Slovenija 2019.