PLAMEN UPALJEN I U KRALJEVU

Last Updated: 05/06/2017Autor

DOGAĐAJI

Sportske igre mladih nastavile su svoja takmičenja. Na red je došao grad Kraljevo gde je SIM gostovao u ponedeljak, 5. juna 2017. Deca i roditelji ispunili su gradski trg, a oduševljenje je nastalo kada je mladi Uroš Đurović, kapiten ekipe između dve vatre, sa članovima ekipe OŠ „Dimitrije Tucović“ utrčao na trg sa bakljom i usledilo je paljenje plamena. Njegova ekipa pobednik je prošlogodišnjeg finalnog takmičenja u Splitu, gde su bili bolji od vršnjaka iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Ceremoniji otvaranja prisustvovala je Ivana Jovanović predsednik Sportskih igara mladih Srbije, Ivan Bunardžić, pomoćnik gradonačelnika Kraljeva i koordinatori po sportovima.

– Jako nam je drago što smo jedan u nizu od 30 gradova u kojima se organizuje ovo lepo takmičenje. Moram reći da sam pozitivno iznenađen porastom broja dece koja su se prijavila za učešće u Kraljevu. Grad Kraljevo maksimalno podržava ovakve manifestacije, koje su usmerene ka razvoju dece, druženju i besplatnom sportu – istakao je Ivan Bunardžić, pomoćnik gradonačenika Kraljeva, zadužen za sport i međunarodne odnose.

Ivana Jovanović, je od aprila predsednik SIM Srbije. Za kratko vreme donela je puno pozitivnih novina u ove igre, koje su osvojile region.

– Predivno je kada vidite ovoliko ljudi na samom otvaranju. Paljenje plamena je nešto što daje posebnu snagu ovim igrama. Ove godine u Kraljevu imamo povećanje broja učesnika i to nas raduje. Ovde smo pre svega zbog mališana. Deca su naša budućnost i prioritet. Ukoliko imamo barem jedno dete više od prošle godine, u svakom gradu, za nas je to već pobeda – deo je izlaganja Ivane Jovanović.