PLAMEN IGARA OBASJAO I PANČEVO

Last Updated: 12/06/2017Autor

DOGAĐAJI

Sportske igre mladih Srbije spektakularno su se „upisale“ na još jednoj tački mape Srbije. Karavan sreće, radosti i zadovoljstva stigao je u ponedeljak, 12. juna 2017, u Pančevo gde je, pred nekoliko hiljada mališana na terenima Sportskog centra „Mladost“, upaljen plamen Igara. Na taj način dat signal da Igre mogu da počnu i u ovom gradu gde će se dečaci i devojčice na različitim lokacijama družiti i takmičiti u čak devet sportova – između dve vatre, malom fudbalu, odbojci, tenisu, šahu, rukometu, stonom tenisu, basketu 3×3 i odbojci na pesku. Oni najbolji od najboljih nastaviće svoju SIM avanturu i krajem jula u Beogradu gde će na Državnom finalu pokušati da sebi „kupe“ kartu za Split. Ovaj grad u Dalmaciji će u avgustu biti domaćin sedmodnevnog Međunarodnog finala na kojem će se za zvanje najboljih ovogodišnjih SIM-a boriti vršnajaci iz Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Baklju u Pančevu nosio je talentovani šahista Marko Milanović, zajedno upalivši plamen sa gradonačelnikom Sašom Pavlovom, predsednikom SIM Srbije Ivanom Jovanović i najboljim kararistom Srbije Slobodanom Bitevićem, koji obavlja i funkciju predsednika Sportskog saveza Pančeva. Pored pomenutih Svečanom otvaranju SIM u Pančevu prisustvovali su i član gradskog veća za prosvetu i obrazovanje Tatjana Božić i glavni koordinator Sportskih igara mladih za grad Pančevo Nenad Marin.

– Pančevo je grad sporta, to je pokazao danas ali i puno puta do sada. Puno mi je srce kada vidim ovoliko dece da su došla da se druže i takmiče. Ima li šta lepše od ovoga. Hvala svim našim koordinatorima, utisci su sjajni. Hvala i gradonačelniku Pavlovu, koji voli sport i pomaže sportistima ovog grada – istakla je Ivana Jovanović, predsednica SIM Srbije.

Svetski karate šampion Slobodan Bitević bio je oduševljen celim događajem.

– Sportski savez će uvek podržavati ovakve akcije koje za promociju imaju zdrav navin života i prave životne poruke. Sportske igre mladih su se po ko zna koji put pokazale kao sjajne i igre koje deca najviše vole – kazao je Bitević.