It seams that you haven't connected with your Twitter account
28 January, 2023
PočetnaVesti naslovnaPETI PO REDU „BEOGRAD OPEN“

PETI PO REDU „BEOGRAD OPEN“

DOGAĐAJI

Naš grad će ovog vikenda biti domaćin još jedne prestižne smotre međunarodnog ugleda –  pod nazivom „Beograd open 2018“. U periodu od 21. do 23. Septembra na terenima  sportskih borilišta širom našeg Grada takmičenja će odvijati u 12 disciplina, paraolimpijskih pre svega, ali i onih koji taj epitet tek stiču, kako u ekipnoj (košarka u kolicima, sedeća odbojka, golbal…) tako i pojedinačnoj konkurenciji (stoni tenis, atletika, plivanje…) gde su za najuspešnije predviđeni pehari i medalje, kao i što će svi učesnici dobiti lepe uspomene u znak boravka u Beogradu.

Reč je o manifestaciji koja postaje tradicionalna, sa ciljem da promoviše i afirmiše uslove i mogućnosti koje glavni grad Srbije pruža u naporima za poboljšanje uslova života i rada ove populacije i unapređivanje njihovog položaja u društvu.

Ova manifestacija održava se petu godinu zaredom i okupiće više od 700 učesnika, mladih pre svega,  oba pola i svih vidova invaliditeta, iz svih delova Srbije ali i iz oko 20 drugih država, sa prostora nekadašnje Jugoslavije i okruženja, Evropskog ali i drugih kontinenata (Švajcarska, Nemčka, Rusija, Bih, Rumunija, Bugarska, Slovenija, Liban..).

Pokretač i organizator manifestacije „Beograd open“ je Sportski savez osoba sa invaliditetom Begrad, a njeno održavanje omogućeno je razumevanjem i podrškom Grada Beograda, Seretarijata za sport i omladinu i Sekretarijata za socijalnu zaštitu kao što dragocenu pomoć pružaju i drugi partneri i to organizacije i institucije i pojedinci iz beograda ali i cele Srbije što sve čini da slika o našem Gradu i odnosima koje razvijamo bude lepša i potpunija.